טכנולוגיות משולבות

שילוב טכנולוגיות משנה עולם: AI, בלוקצ’יין ו-IoT

הסינרגיה המשנה את העולם: בינה מלאכותית, בלוקצ’יין ואינטרנט הדברים

עולם הטכנולוגיה נמצא בתנופה מהפכנית, שבה בינה מלאכותית, בלוקצ’יין ואינטרנט הדברים (IoT) משתלבים יחדיו ליצירת מערכת אוטומטית, מקושרת ואינטליגנטית יותר מתמיד. שילוב זה אינו עוד חלום עתידני, אלא מציאות מתגשמת שהופכת להיות התשתית החדשה לעסקים ולמרחב הדיגיטלי.

הבלוקצ’יין – יוצר אמון בסביבה הדיגיטלית

הבלוקצ’יין, שפעם נחשב רעיון ניסיוני, הבשיל לכלי יישומי מוכח בתעשיות רבות. הפוטנציאל המוקדם שלו בא לידי ביטוי ביישומים אמתיים כגון ניהול שרשרת האספקה והפיננסים הדיסצנטרליים (DeFi). הבלוקצ’יין לא רק מבטיח אמון באמצעות שקיפות, אלא גם מאפשר לארגונים לייעל את פעילותם ולהשיג יעילות חדשה.

אינטרנט הדברים – מקור הנתונים הגולמי

התקני IoT הפכו לנפוצים בכל תחום – מרכבים ועד מצלמות. על פי תחזיות, עד שנת 2030 יהיו כ-30 מיליארד התקני IoT בשימוש ברחבי העולם. התקנים אלה מייצרים כמויות עצומות של נתונים גולמיים, שמערכות בינה מלאכותית מנצלות כדי לספק תובנות ישימות בזמן אמת. כפי שדיוויד פאלמר, מנהל מוצר ראשי בחברת Pairpoint של וודפון, מסביר: ‘עד 2030, אנו מצפים לראות למעלה מ-30 מיליארד התקני IoT – רכבים, רחפנים, ארונות, חיישנים – הכל ארוג לתוך התהליכים והתעשיות העסקיות.’

הבינה המלאכותית – המנוע המניע את הנתונים

הבינה המלאכותית נשענת על נתונים, אך איכות הנתונים והאבטחה שלהם הן קריטיות. מערכות ארגוניות מקבלות יותר ויותר נתונים ממקורות ראשוניים כמו התקני IoT, ונוצרת מערכת גומלין דו-צדדית: התקני IoT מספקים נתונים לבינה המלאכותית, בעוד שהבינה המלאכותית משפרת את ההתקנים האלה עם אינטליגנציה בזמן אמת. כפי שפאלמר ממחיש: ‘אתה זקוק לזהות שמעניקה לך מקור אמין של נתונים. כך שאנו יודעים שהנתונים מגיעים ממקור מסוים, שהם חתומים, אבל אנו גם צריכים לבטוח בבינה המלאכותית שחוזרת.’

ארנקים דיגיטליים – השער למערכת האקולוגית החדשה

ארנקים דיגיטליים הופכים לנדבך מרכזי במערכת המתפתחת הזו. מספרם הגלובלי צפוי לגדול מ-4 מיליארד כיום ל-5.6 מיליארד עד 2030. בשונה מארנקים מסורתיים, ארנקים מבוססי בלוקצ’יין מציעים לא רק מטבעות דיגיטליים, אלא גם פונקציונליות כמו תיאור חשבון ושילוב עם כלים כמו WalletConnect.

התפתחות משמעותית היא שילוב פיקדונות בנקאיים מוטוקנים. אלו גושרים בין הבנקאות המסורתית לבלוקצ’יין, ומעודדים עסקים להשתמש בבלוקצ’יין לצרכי העברות תשלומים. בסופו של דבר, הבלוקצ’יין מוטמע ביישומים עסקיים רחבים יותר.

הפיננסים הדיגיטליים פוגשים את אינטרנט הדברים

צעד קדימה נוסף הוא שילוב של פיננסים בהתקני IoT. באמצעות חוזים חכמים ובינה מלאכותית, התקנים שונים כמו רכבים ורחפנים יכולים כעת לטפל בתשלומים באופן אוטונומי. תשלומי אגרה, טעינת רכב חשמלי וקניות קמעונאיות הם רק ההתחלה של המערכת האקולוגית הפיננסית המשולבת הזו. כפי שפאלמר ממחיש: ‘על ידי קישור עמדות טעינה של רכבים חשמליים ורכבים לבלוקצ’יין, ניתן לקשר זאת לפרטי התשלום ולהעדפות התשלום שלהם. ואז תוכל להיות העברת תשלום מפיר לפיר.’

אותו עיקרון חל גם על רשתות אנרגיה, שם רכבים יכולים למכור אנרגיה בשעות שיא ולהיטען בשעות שפל, ובכך לשפר את הקיימות.

רשתות תשתית פיזיות דיסצנטרליות

התפתחות מעניינת נוספת היא הצמיחה של רשתות תשתית פיזיות דצנטרליות (DePIN). רשתות אלו מאפשרות שיתוף משאבים מוטוקנים או מונחי קהילה ליצירת תשתיות. למשל, פרוטוקולים כמו Render משתפים משאבי GPU למשחקים, בעוד שFilecoin מבזר את אחסון הנתונים. לדברי פאלמר: ‘זה על איך קהילות יכולות לבנות תשתיות ספציפיות של בינה מלאכותית ותקשורת, תשתיות תשלום ספציפיות לעסקים שלהן.’

מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים והשפעתם

גם ממשלות מבחינות בפוטנציאל של הבלוקצ’יין. מטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים (CBDCs) נבחנים כדרך לשלב את הבלוקצ’יין במדיניות הכלכלית המקרו, כמו ניהול היצע הכסף וחלוקת הכנסה מחדש. פיקדונות מוטוקנים מרחיבים את תפקיד הבלוקצ’יין עוד יותר על ידי דיגיטציה של המערכות הכספיות המסורתיות.

עם המטבעות הדיגיטליים של הבנקים המרכזיים ופיקדונות מוטוקנים, הבלוקצ’יין עובר מיישומים ניסיוניים להיות חלק אינטגרלי ממערכות פיננסיות ברחבי העולם.

המטאברס – העתיד הווירטואלי והפיזי משולבים

המטאברס, שפעם נחשב רעיון רחוק, מתממש במהירות. חידושים כמו משקפיים חכמות המונעות על ידי בינה מלאכותית משנים את האופן שבו המשתמשים מתקשרים עם תוכן דיגיטלי אימרסיבי. כפי שפאלמר מציין: ‘השנה, עם השקת המשקפיים של מטא […] תוכלו […] לגשת לתכנים שלכם אבל גם לגשת לסוכני בינה מלאכותית.’

רובוטים מונעי בינה מלאכותית מוסיפים ממד נוסף למטאברס על ידי חיבור חוויות וירטואליות ופיזיות. אותן טכנולוגיות ושיטות פותחות הזדמנויות חדשות בתעשיות כמו ייצור ובריאות.

המערכת האקולוגית הדיגיטלית המשולבת

השילוב בין בלוקצ’יין, אינטרנט הדברים ובינה מלאכותית מסמן נקודת מפנה בטרנספורמציה הדיגיטלית. הבלוקצ’יין מבטיח אמון, הInternet of Things מייצר נתונים גולמיים והבינה המלאכותית מספקת אינטליגנציה. יחד, טכנולוגיות אלו מבטיחות ליצור מערכת הפעלה דיגיטלית משולבת שיכולה לעצב מחדש תעשיות וכלכלות עד 2030.

כפי שפאלמר מסכם: ‘אם נוכל לקשר מיליארדי התקנים לבלוקצ’יין ובינה מלאכותית דרך תשתיות מאובטחות, נפתח את הפוטנציאל האמתי של כלכלה דיגיטלית מקושרת.’

שאלות נפוצות

איך בינה מלאכותית, בלוקצ’יין ואינטרנט הדברים משתלבים ביחד?

בלוקצ’יין מספק אמון ושקיפות בנתונים, אינטרנט הדברים מייצר כמויות עצומות של נתונים גולמיים ממקורות ראשוניים, והבינה המלאכותית מספקת אינטליגנציה בזמן אמת לנתונים אלה, מה שיוצר מערכת דיגיטלית אוטומטית ואינטליגנטית.

מדוע הבלוקצ’יין חשוב במערכת זו?

הבלוקצ’יין מספק אמון, שקיפות ואמינות לנתונים במערכת, באמצעות טכנולוגיות כמו זהויות דיגיטליות וחתימות קריפטוגרפיות. זה מבטיח שהנתונים המוזנים לבינה המלאכותית ותוצאות הבינה המלאכותית עצמן הן לגיטימיות ומאובטחות.

כיצד ארנקים דיגיטליים תופסים תאוצה בעולם החדש הזה?

ארנקים דיגיטליים המבוססים על בלוקצ’יין הולכים מעבר למטבעות קריפטוגרפיים, ותומכים בפונקציונליות כמו תיאור חשבון, שילוב עם WalletConnect וטוקניזציה של פיקדונות בנקאיים. הם מאפשרים לעסקים לשלב בלוקצ’יין בתהליכי התשלומים והעסקאות שלהם.

Tags:

השאר תגובה