
בינה מלאכותית והתשתיות במרכזי הנתונים
- רובי בוטוביץ'
- אוגוסט 15, 2024
- חדשות בינה מלאכותית
- CPU, GPU
- 0תגובות
בינה מלאכותית: המהפכה החדשה של תשתיות מרכזי הנתונים
העולם הדיגיטלי עובר שינוי מונומנטלי עם התפתחות הבינה המלאכותית (AI), טכנולוגיה שמחקה את תהליכי האינטליגנציה האנושית באמצעות מערכות ממוחשבות. מדובר במהפכה אמיתית, שמשפיעה על כל תחומי החיים, החל מעבודה ועד בידור. אך מאחורי הקלעים, תשתיות מרכזי הנתונים הן שמאפשרות את השימוש בבינה מלאכותית ומניעות את ההתפתחות המסחררת הזו.
צמיחה בלתי נלאית
הצמיחה של הבינה המלאכותית היא נפיצה ממש. כך למשל, ChatGPT של OpenAI הצליחה לגייס מיליון משתמשים בתוך חמישה ימים בלבד – מהירות צמיחה שערוצי סטרימינג מובילים כמו נטפליקס יכלו רק לחלום עליה. הדוגמאות הללו ממחישות את הנכונות להטמיע את הטכנולוגיה החדשנית הזו בכל תחום אפשרי.
התשתית המאפשרת: מרכזי הנתונים
אך הבינה המלאכותית רעבה לנתונים ולעוצמה חישובית בהיקפים עצומים. כאן נכנסים לתמונה מרכזי הנתונים המודרניים, שהפכו ממרחבי אחסון פשוטים למערכות אקולוגיות דיגיטליות מורכבות. מרכזי נתונים אלה כוללים שורות של שרתים, מערכות אחסון ורשתות מתקדמות, המאפשרות את זרימת המידע החיונית לתהליכי הבינה המלאכותית.
תשתיות גרידא אינן מספיקות
אך עצם הימצאותם של מרכזי נתונים אינה מספיקה. כדי לעמוד בדרישות העצומות של הבינה המלאכותית, התשתיות צריכות להיות מותאמות במיוחד לצרכים הייחודיים הללו. דרישות כמו אספקת חשמל אמינה ומספקת, קישוריות רשת מהירה ובעלת שהות נמוכה, ומערכות קירור מתקדמות להתמודדות עם החום הרב, הן רק חלק מהאתגרים שמרכזי הנתונים צריכים להתמודד איתם.
המעבדים המאפשרים חישוב מתקדם
בליבת החישוב המתקדם הנדרש לבינה מלאכותית, עומדים שלושה סוגי מעבדים עיקריים: יחידות עיבוד גרפי (GPU), יחידות עיבוד מרכזיות (CPU) ויחידות עיבוד טנזוריות (TPU). כל אחד מהם מתמחה בתהליכים שונים של הבינה המלאכותית, החל מהדרכת מודלים ועד לביצוע מקבילי ועיבוד מהיר.
GPU – שליט ההדרכה
ה-GPU, שפותח במקור לצורכי גרפיקה ממוחשבת, הוכיח את יכולתו המצוינת בניהול מקביליות – כישרון חיוני להדרכת מודלים של בינה מלאכותית. היום, ה-GPU הוא הבחירה המועדפת לתהליכי הדרכה מורכבים.
CPU – הגנרליסט המגוון
לעומת זאת, ה-CPU המוכר טוב יותר בטיפול במגוון רחב של משימות סימולטניות, בקנה מידה גדל והולך. יכולת הגמישות הזו הופכת אותו לאידיאלי לתפקידים משולבים בבינה מלאכותית.
TPU – השיא של עיבוד מהיר
אך את פסגת העיבוד המהיר תופסת ה-TPU, יחידת העיבוד הטנזורית שפותחה על ידי גוגל במיוחד לצרכי בינה מלאכותית. ה-TPU מאפשרת ביצוע מהיר במיוחד של משימות בינה מלאכותית, תוך חיסכון משמעותי בזמן ועלויות.
הרגולציה מתעוררת
בד בבד עם ההתפתחות הטכנולוגית המסחררת, גם הרגולציה על הבינה המלאכותית צוברת תאוצה. האיחוד האירופי כבר הוציא את ‘פקודת ה-AI’, המחלקת יישומי בינה מלאכותית לארבע רמות סיכון שונות ומציבה דרישות ספציפיות לכל רמה. במקביל, הנחיית NIS2 מרחיבה את אבטחת הסייבר גם לתחום הדיגיטלי.
לפיכך, מרכזי הנתונים יצטרכו להישאר ערניים ומעודכנים עם התקנות החדשות הללו, שעשויות להשפיע על האופן שבו הם מפעילים ומארחים יישומי בינה מלאכותית. זהו אתגר נוסף בנוסף לדרישות הטכנולוגיות המורכבות.
עתיד של התפתחות הדדית
העתיד של הבינה המלאכותית ותשתיות מרכזי הנתונים הוא עתיד של התפתחות הדדית מתמשכת. ככל שנמצא יישומים חדשים ומתקדמים יותר לבינה המלאכותית, כך תגדל הדרישה לתשתיות מתקדמות יותר שיוכלו לתמוך בהן. מצד שני, ההתקדמות הטכנולוגית במרכזי הנתונים תאפשר יכולות חישוביות משופרות, שיובילו לפריצות דרך נוספות בתחום הבינה המלאכותית.
מהפכת הבינה המלאכותית משנה את פני התשתיות הדיגיטליות שלנו מהיסוד. מרכזי הנתונים המודרניים הם החלוצים בהתמודדות עם האתגרים הטכנולוגיים והרגולטוריים הללו, ויצטרכו להמשיך ולהתפתח במקביל להתקדמות המהירה של הבינה המלאכותית.