
חשיפת הונאת בינה מלאכותית בתחום המוזיקה
- ג'י.פי טובה
- ספטמבר 14, 2024
- בינה מלאכותית ועולם המשפט, חדשות בינה מלאכותית, מחוללי סאונד ומוסיקה
- AI, Suno, Udio
- 0תגובות
הנה גרסה משופרת ומעניינת יותר של המאמר שלך:
בתוך הסכמה הגאונית לגנוב מיליוני דולרים בעזרת בינה מלאכותית
בזירת המוזיקה המודרנית, שם הכסף והתהילה זורמים בעקבות ‘סטרימים’ וירטואליים, סכנה חדשה ומתוחכמת מרחפת באופק. מייקל סמית’, מוזיקאי חובב מצפון קרוליינה, נעצר לאחרונה בחשד להפעלת אחת הסכמות ההונאה הגדולות והמורכבות ביותר שראתה תעשיית הבידור מעולם – תוך שימוש בכוחה של בינה מלאכותית כדי ליצור מעין “מפעל מוזיקלי” דיגיטלי שגנב מיליוני דולרים בתמלוגים.
כיצד הוא עשה את זה? האסטרטגיה הגאונית והדמיונית
על פי כתב האישום, סמית’ ניצל את יכולותיה העולות של טכנולוגיית בינה מלאכותית כדי ליצור מאות אלפי שירים מזויפים בשם להקות בדיוניות. לאחר מכן, הוא השתמש בבוטים כדי ל’זרום’ את הרצועות האלה מיליוני פעמים בפלטפורמות סטרימינג פופולריות כמו Spotify, Apple Music ו-Amazon Music. התובע הפדרלי, דמיאן ויליאמס, טען כי ‘באמצעות סכמת ההונאה הבוטה שלו, סמית’ גנב מיליונים בתמלוגים שהיו אמורים לשולם למוזיקאים, למחברי שירים ולבעלי זכויות אחרים שהשירים שלהם זרמו באופן לגיטימי’.
מבצע מתוחכם שנמשך שנים
פעולתו של סמית’ נמשכה למעלה משבע שנים, כאשר הוא יצר אלפי חשבונות זרימה מזויפים באמצעות כתובות דוא”ל שנרכשו במיוחד למטרה זו. סמית’ אף פיתח תוכנה מיוחדת כדי להשמיע את המוזיקה שנוצרה על ידי הבינה המלאכותית שלו בלופ ממחשבים רבים, וחיקה מאזינים פרטיים ממיקומים שונים כדי להימנע מגילוי על ידי הפלטפורמות.
שמות קצת מוזרים שהתחילו להתפשט
כדי להימנע מגילוי, סמית’ פיזר את פעילות הזרימה המזויפת שלו על פני מגוון רחב של שירים מזויפים, תוך יצירה זהירה של שמות ייחודיים וחריגים ללהקות וליצירות שנוצרו על ידי הבינה המלאכותית. חלק משמות הלהקות והשירים המשונים והאבסורדיים האלה כללו ‘Callous Post’, ‘Calorie Screams’, ‘Zygotic Washstands’ ו’Zymotechnical’ – שמות שמרמזים על הפרומפטים המוזרים שאולי שימשו ליצירתם.
הונאה מצליחה מאוד מבחינה כספית
התוכנית הזו הוכיחה עצמה כמצליחה במיוחד מבחינה כספית. בהודעת דוא”ל ששלח בשנה זו, סמית’ התפאר בהגעה ל-4 מיליארד זרימות ו-12 מיליון דולר בתמלוגים מאז 2019. לפי התביעה, החל מיוני 2019, סמית’ הרוויח כ-110,000 דולר בחודש, וחילק חלק מההכנסות עם שותפים לא מזוהים.
הבינה המלאכותית – הגורם המרכזי בתוכנית הפשיעה
מנקודת מבט של בינה מלאכותית, לא ברור בדיוק כיצד נוצרו השירים האלה באמצעות AI בשנת 2019, שכן באותה תקופה לא היו כלים איכותיים רבים לכך כפי שיש כיום. כלים מודרניים כמו Udio ו-Suno יכולים היום להפוך תרמית כזו להרבה יותר קלה לביצוע ומאפשרים יצירת מוזיקה בינה מלאכותית באיכות גבוהה יחסית.
המלחמה על פלטפורמות הסטרימינג
סכמות בוטים שמציפות את פלטפורמות הסטרימינג הפכו נפוצות בעשורים האחרונים, כשאמנים, חברות תקליטים ומתעלולים מנסים לרמות את המערכת. Spotify, Apple Music ופלטפורמות אחרות נלחמות כבר זמן רב בזרימות מזויפות, ומשתמשות בבינה מלאכותית כדי לנתח ולעצור פעילות בוטים. מוזיקה שנוצרה על ידי בינה מלאכותית רווחת ב-Spotify, וניתן לצפות שהפלטפורמה תתחיל לשים לב יותר למקורה וכוונותיה עכשיו. מה שהופך את המקרה של סמית’ לבולט הוא השילוב של פעילות בוטים בהיקף נרחב עם תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית.
תעשיית המוזיקה והבינה המלאכותית – קונפליקט בלתי נמנע
בינה מלאכותית והתעשיות היצירתיות מתנגשות זו בזו זמן רב. בעוד שהן לא נהגות להתערבב באופן טבעי, השילוב ביניהן יצר תרכובת נוזלית וולקנית הרוויה בפוטנציאל ובסיכונים כאחד. רק לפני מספר חודשים, שלוש חברות התקליטים הגדולות בעולם – יוניברסל, סוני ווורנר – הגישו תביעות פדרליות נגד הפלטפורמות לשידור מוזיקה מועברת מטקסט Suno ו-Udio, בטענה של ‘הפרת זכויות יוצרים של הקלטות מוזיקליות בהיקף עצום’. ארגון התקליטים האמריקאי טוען שיש ראיות חזקות לכך שSuno ו-Udio השתמשו במוזיקה ממוגנת זכויות יוצרים ללא רשות כדי לאמן את מודלי הבינה המלאכותית שלהם.
התיאוריה והפרקטיקה – כאן יש פער גדול
באופן דומה, באפריל 2024, יותר מ-200 אמנים בולטים כמו בילי אייליש, ניקי מינאז’ וג’ון בון ג’ובי, נשבעו להילחם במוזיקת בינה מלאכותית שנוצרה ללא הסכמתם. מצד שני, חלק רואים בשילוב זה כוח דמוקרטי, המאפשר ליוצרים לנסות פורמטים שונים ללא המניפולציה האנושית הכרוכה בתהליכי חתימת חוזים מסורתיים. איך ירגישו מוזיקאים מוכשרים שמתקשים להרוויח כסף מעבודתם בפלטפורמות הסטרימינג לגבי ההתפתחויות האלה?
משבר אמון וסכנה למערכת המוזיקה כולה
השימוש בבינה מלאכותית כדי לרמות את האלגוריתמים של פלטפורמות שלעיתים קרובות מוטחת בהן ביקורת על תשלום חסר למוזיקאים עשוי להיראות כפשע חסר קורבנות בעיני חלק מהציבור. אך מניפולציות לא כשרות של מספרי זרימה גורמות להשלכות עמוקות. בעוד שרבים מוזיקאים מרגישים שהם נרמסים על ידי פלטפורמות הסטרימינג, פרקטיקות מרמה כמו אלו שיוחסו למקרה של סמית’ כנראה פוגעות במערכת המוזיקה כולה. הן יכולות לדלל זרימות לגיטימיות, לסלף אלגוריתמי גילוי, לערער על אמון הציבור וככל הנראה להקשות על אמנים הגונים להצליח.
זוהי עוד חזית שבה אמנים ופלטפורמות יצטרכו להילחם כדי להבטיח מערכת הוגנת ושקופה. אמנים עלולים להישאר מאחור במערכה זו. עם התקדמות הטכנולוגיה, אתגר שמירת האמון והיושרה בתעשיית המוזיקה רק הולך וגדל.