שימושי AI בפיתוח

השפעת AI על עתיד תעשיית הפיתוח

AI והשפעתה המתעצמת על תעשיית הפיתוח

עידן הבינה המלאכותית (AI) צובר תאוצה, והשפעתו על תעשיית הפיתוח הופכת לנושא מרכזי בקרב מובילי התעשייה. מאט גרמן, מנכ”ל ענקית הענן Amazon Web Services (AWS), הציג תחזית מפתיעה שעשויה לערער את תפקידם המסורתי של המפתחים.

תחזית שערורייתית: הקידוד האנושי יוחלף על ידי AI

גרמן צפה כי בתוך 24 החודשים הקרובים, רוב המפתחים לא יידרשו עוד לכתוב קוד באופן ידני. במקום זאת, הוא הנחה את העובדים להתמקד בהיבטים כמו חדשנות, תכנון גבוה רמה והבנת צרכי המשתמש, מכיון ש’קידוד הוא רק השפה שבה אנו מדברים עם מחשבים’. לדבריו, על המפתחים להתפתח לתפקיד של מומחי הפעלת מערכות AI לייצור קוד אוטומטי – מגמה שתופסת תאוצה במקצועות רבים.

יתרונות וחששות סביב השינוי המתרגש

מצד אחד, בAWS רואים בכך הזדמנות לאפשר ל’בונים’ להשיג יותר על ידי הסרת ‘עבודת עזר לא מובחנת’ מתהליכי העבודה שלהם. מצד שני, התחזית ללא ספק מעלה שאלות קיומיות וחוסר ביטחון עבור רבים בתעשייה. האם מקצוע הפיתוח כפי שאנו מכירים אותו עומד להשתנות לבלי היכר?

קולות מובילים נוספים על עתיד הפיתוח בעידן AI

גרמן לא לבד בדעותיו הנוקבות. מובילים בולטים נוספים כמו סאטיה נאדלה, מנכ”ל מיקרוסופט, וג’נסן הואנג מנוידיה, הביעו תחזיות דומות. עם צמיחתן של מערכות AI חדשות ויכולות בייצור קוד אוטומטי, הם צופים שבשנים הקרובות חברות יוכלו להשיג תפוקה גבוהה יותר עם צוותי הנדסה דלילים וזולים משמעותית.

קריאה לאימוץ מיידי של כלי AI במקומות העבודה

גרמן עודד את עובדי AWS להתחיל לשלב כלי AI בתהליכי עבודתם כבר עכשיו. הוא הדגים זאת באמצעות דוגמה של Smartsheet, שהשתמשה בצ’אטבוט ‘Q’ של אמזון בערוץ Slack כדי לענות על שאלות בנוגע למדיניות ותיעוד פנימיים. מהלך זה מייצג את המגמה הגוברת של אימוץ טכנולוגיות AI במקומות העבודה במטרה לשפר יעילות ותפוקה.

קריאת ספקנות מתעשיית המשחקים

עם זאת, לא כל המומחים משוכנעים כי השפעת ה-AI תהיה כה דרמטית. כריסטוף הארטמן, ראש Amazon Games, טען בראיון עם IGN שלדעתו הטכנולוגיה אמנם עשויה לייעל תהליכים מסוימים ולקצר מחזורי פיתוח משחקים, אך לא תביא לפיטורים נטו בתעשייה. ‘טכנולוגיה תמיד, תמיד יצרה תפקידים חדשים במקביל להיעלמות אחרים,’ אמר הארטמן. צעד אחרי צעד נותר לראות מה יהיה טיב השינוי בתעשיית הפיתוח בפועל.

חששות ביטחוניים: סין משיגה גישה לטכנולוגיות AI מתקדמות של ארה”ב

בצד החששות לגבי עתיד תעשיית הפיתוח, מתגלה גם סוגיה ביטחונית חשובה הקשורה לטכנולוגיות AI מתקדמות. על פי דיווח של רויטרס, לפחות 11 ארגונים סיניים, כולל מוסדות מחקר ממשלתיים, השתמשו בשירותי הענן של AWS ושל חברות אמריקאיות אחרות כדי לגשת לשבבי AI מתקדמים ולמודלים מוגבלים שאסור לייצא לסין.

ניצול ‘פרצה’ בהוראות הייצוא

הגישה לטכנולוגיות אלו, כמו שבבי A100 ו-H100 של נוידיה המשמשים להפעלת מודלים שפתיים גדולים דוגמת ChatGPT, התאפשרה הודות ל’פרצה’ בהוראות הייצוא של ארה”ב. הוראות אלו מכסות רק מוצרים פיזיים, אך לא חלות על שירותי ענן המספקים גישה למוצרים מתקדמים באמצעות האינטרנט. מצב זה יצר למעשה דלת פתוחה עבור ארגונים סיניים להשיג ולהשתמש בטכנולוגיות AI מתקדמות של ארה”ב ללא הגבלה.

דוגמאות לניצול הפרצה והמאמצים לסגירתה

אוניברסיטת שנז’ן, למשל, השקיעה יותר מ-27,000 דולר בשירותי AWS כדי לגשת לשרתי ענן המופעלים על ידי שבבי A100 ו-H100 של נוידיה שאסור לייצא. Zhejiang Lab, מכון מחקר ממשלתי סיני שפיתח את המודל השפה הגדולה שלו בדומה לChatGPT, גם ציין כי יפנה לשירותי AWS כאשר הענן המקומי של Alibaba לא יספק די כוח חישוב. לאור חששות אלו, קובעי המדיניות בארה”ב נערכים להדקת הוראות הייצוא כדי לחסום את הגישה הזרה לטכנולוגיות AI מתקדמות דרך הענן.

המירוץ להספקת שירותי AI לסין תוך כיבוד המדיניות הביטחונית

בצד הדרמה הביטחונית, ספקיות הענן האמריקאיות כמו אמזון נאבקות להתמודד עם הביקוש הגואה בסין לשירותי ה-AI שלהן, תוך שמירה על המדיניות הביטחונית של ממשל ארה”ב שנועדה למנוע העברת טכנולוגיות מתקדמות אלו לסין. מירוץ זה ממחיש את המתח בין האינטרסים העסקיים של החברות לבין שיקולי הביטחון הלאומי של ארה”ב, והאתגרים הכרוכים בכך.

Tags:

השאר תגובה