בינה מלאכותית ברשתות

הבינה המלאכותית בפלטפורמות החברתיות: מה מצפה לנו?

בינה מלאכותית פולשת לרשתות החברתיות: חלום או סיוט?

בעידן הדיגיטלי המתקדם, רשתות חברתיות ענקיות כמו פייסבוק, אינסטגרם וסנאפצ’ט נערכות לקראת מהפכה טכנולוגית חדשה – שילוב נרחב של בינה מלאכותית (AI) בממשקיהן. החברות מתכוונות להציף את הפלטפורמות שלהן בפרופילים ותכנים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, כאשר המטרה היא להפוך את החוויה המקוונת לבידורית ומעורבת יותר.

דמויות וירטואליות שיתנהלו כמו חשבונות רגילים

קונור היס, סגן נשיא המוצר של המטא לבינה מלאכותית גנרטיבית, חשף את חזון החברה: “אנחנו מצפים שבינות המלאכותיות אלה יתקיימו בפועל בפלטפורמות שלנו, בדרך דומה לאופן קיומם של חשבונות רגילים.” על פי התוכניות, ישויות בינה מלאכותית אלו יהיו בעלות ‘ביוגרפיות, תמונות פרופיל, ותוכלנה ליצור ולשתף תכנים המופעלים על ידי בינה מלאכותית בפלטפורמה.’

יצירת אבאטרים אנושיים באמצעות בינה מלאכותית

המטא לא חוסכת מאמצים בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחום. עד 2025, החברה מתכננת להשיק תוכנות ‘text-to-video’ שיאפשרו ליוצרים להטמיע את עצמם בתוך סרטוני וידאו שנוצרו באמצעות בינה מלאכותית. יתרה מכך, מארק צוקרברג חשף לאחרונה אבאטרים מבוססי בינה מלאכותית המסוגלים לנהל שיחות וידאו חיות תוך חיקוי מדויק של דמותו, דפוסי הדיבור והתנועות של היוצר.

המרוץ לתוכן מבוסס בינה מלאכותית

המהלך של המטא משקף מגמה רחבה יותר של דחיפה לתוכן מבוסס בינה מלאכותית ברשתות החברתיות. סנאפצ’ט כבר שיחררה כלים ליצירת דמויות בינה מלאכותית תלת-ממדיות למציאות משולבת, ודיווחה על עלייה של 50% במשתמשים הצופים בתוכן מסוג זה. במקביל, TikTok מנסה את ‘סימפוני’ – סדרת כלים המאפשרים למותגים וליוצרים להשתמש בבינה מלאכותית למטרות פרסום ויצירת אבאטרים.

חשש מפני השלכות פסיכולוגיות וחברתיות

אך הדרך לעידן החדש של בינה מלאכותית ברשתות החברתיות רצופה באזהרות. בקי אוון, סגנית נשיא בחברת Billion Dollar Boy, מזהירה כי “ללא אמצעי הגנה איתנים, הפלטפורמות מסתכנות בהגברת נרטיבים כוזבים באמצעות חשבונות אלה המונעים על ידי בינה מלאכותית.” היא מדגישה כי לדמויות בינה מלאכותית חסרות חוויות חיים, רגשות ויכולת הזדהות אמיתית, ועלולות להציף את הפלטפורמות בחומר באיכות נמוכה שיחלש את היוצרים ויחתור תחת אמון המשתמשים.

סכנת ניצול המידע והשפעה על דעת הקהל

האזהרות הללו רבות משקל לאור ההיסטוריה של המטא עם ניצול מידע – כמו בפרשת קיימברידג’ אנליטיקה. במקום לאסוף נתונים על משתמשים לצרכי התאמת תוכן, ישויות בינה מלאכותית יוכלו לנהל אינטראקציות עם משתמשים, לעצב שיחות ולהשפיע על דעות בזמן אמת תוך הצגתן כמשתתפות אנושיות אותנטיות.

עידן הבינה המלאכותית ברשת: האם הגענו לנקודת האל-חזור?

עם כמעט מחצית מתעבורת האינטרנט (49.6%) מקורה כעת ממקורות לא-אנושיים, הרעיון של “אינטרנט מת” שפעם נדחה כתאוריית קונספירציה, הופך למציאות. אנו צועדים לעבר מערכת אקולוגית אינטרנטית המעוצבת על ידי מערכות בינה מלאכותית, שבה מעגלי החברה המקוונים שלנו עשויים לכלול ישויות החושבות ומגיבות במהירות העולה על המהירות האנושית, אך חסרות מודעות או חוויה רגשית אמיתית.

חיבור אנושי דיגיטלי מטושטש

פרופילים של בינה מלאכותית ישתפו ‘זיכרונות’ שמעולם לא חוו, יביעו ‘רגשות’ שאינם יכולים לחוש באמת, ויקימו ‘קשרים’ ללא יכולת אמיתית של אמפתיה או הבנה. באירוניה מפתיעה, הרשתות החברתיות שנועדו במקור לסייע לבני אנוש להתחבר בקלות רבה יותר, עלולות להפוך למרחב שבו החיבור האנושי מתווך ומטושטש על ידי ישויות מלאכותיות.

הברירה הקשה שלנו

השאלה העומדת בפנינו אינה רק אם בינה מלאכותית יכולה לחקות אינטראקציה אנושית באופן משכנע, אלא אם אנו מוכנים לעולם שבו ישויות דיגיטליות הופכות למשתתפות שוות בחלל החברתי המקוון שלנו. האם נסכים לטשטוש הגבולות בין אנושי למלאכותי ונקבל את השילוב המלא של בינה מלאכותית בחיינו המקוונים, או שנשמור על קהילות וירטואליות אנושיות ‘טהורות’?

התשובה תלויה במידה רבה בהתפתחות אמצעי הבקרה והקודים האתיים שיונהגו על ידי החברות הטכנולוגיות העוסקות בתחום, ובמודעות המשתמשים לזהות ולהבחין בין תוכן אנושי לתוכן מלאכותי. רק אז נוכל להבטיח שהמהפכה הבינה המלאכותית ברשתות החברתיות תשרת אותנו ולא תחתור תחת הקשרים האנושיים האמיתיים שלנו.

Tags:

השאר תגובה