
ביידן מקדם תשתית AI עם צו נשיאותי
- ג'י.פי טובה
- ינואר 20, 2025
- חדשות בינה מלאכותית
- AI
- 0תגובות
ביידן מוביל מהלך להאצת תשתיות הבינה המלאכותית בארצות הברית
בתקופה האחרונה של כהונתו, נשיא ארצות הברית ג’ו ביידן נחוש לקדם את תשתית הבינה המלאכותית (AI) המתפתחת במהירות במדינה. הצו החדש שלו נועד לתמוך ולהאיץ את הקמת התשתיות הדרושות להפעלת מרכזי נתונים מתקדמים לבינה מלאכותית, כפי שדיווח הבית הלבן.
התמקדות בקרקעות פדרליות לטובת מרכזי נתונים ענקיים
הצו המנהלי מכונן תוכנית רחבת היקף להשכרת קרקעות פדרליות הנמצאות בניהול משרדי ההגנה והאנרגיה האמריקניים. קרקעות אלו מיועדות לאכלס מרכזי נתונים לבינה מלאכותית בסדר גודל של גיגה-ואט, וכן פרויקטים לאנרגיה נקייה המיועדים להשיב את הצריכה האדירה של מתקנים אלו. המטרה המרכזית היא לספק בצורה יעילה את דרישות האנרגיה העצומות של מרכזי הנתונים האלה בפרק זמן קצר ככל האפשר.
‘פריצת דרך בפיתוח התשתיות לבינה המלאכותית בארה”ב’
ביידן תיאר את החשיבות של הצו במילים הבאות: ‘הצו המנהלי יאיץ את בנייתן של תשתיות הבינה המלאכותית הדור הבא כאן בארצות הברית’. הוא הוסיף כי היוזמה נועדה לעודד תחרותיות כלכלית, לחזק את הביטחון הלאומי, לקדם אנרגיה נקייה ולהבטיח בטיחות בתחום הבינה המלאכותית המתפתח.
דגש על טכנולוגיות מקוריות אמריקאיות
נדבך משמעותי בצו הוא הדגש על טכנולוגיה מתוצרת מקומית. לפי התנאים, חברות שישתמשו באתרים הפדרליים לטובת מרכזי נתונים לבינה מלאכותית יחויבו לרכוש כמות הוגנת של שבבים ממקורות אמריקאים. הדרישות המפורטות יגובשו עבור כל פרויקט בנפרד, אך יהיו בהלימה עם היעד הכולל של ממשל ביידן להשקיע מעל 30 מיליארד דולר בתעשיית השבבים המקומית.
מאמצים לפישוט התהליכים לבניית תשתיות AI
במקביל, הממשל גם נוקט צעדים לפישוט ההליכים הנדרשים לבנייה של תשתיות בינה מלאכותית. סוכנויות פדרליות קיבלו הנחיות לזרז את הענקת ההיתרים הדרושים, לשפר את חיבורי החשמל, ולקדם פיתוח של קווי הולכה סביב האתרים הפדרליים. צעדים אלו נועדו למנוע עיכובים שעלולים לרפות את הפריסה המהירה של תשתיות חיוניות אלה.
הדרישה הגוברת למשאבי חישוב ואנרגיה לבינה מלאכותית
טארון צ’הברה, יועץ טכנולוגיה בבית הלבן, הדגיש את הדחיפות של המאמץ. ‘זה הכרחי לוודא שתעשיית הבינה המלאכותית תוכל לבנות את התשתיות שהיא זקוקה להן כדי להכשיר ולהפעיל מודלים חזקים של בינה מלאכותית כאן בארצות הברית’, הוא אמר לכתבים.
צ’הברה ציין כי הביקוש להספק חישובי ענק ולחשמל ממשיך לגדול במהירות, במיוחד כאשר מפתחי בינה מלאכותית עובדים על ‘מודלים חדשניים’ מתקדמים – המערכות החזקות והמשאבים-רבות ביותר הזמינות כיום. הוא העריך כי עד שנת 2028, חלק ממרכזי הנתונים לבינה מלאכותית עשויים לדרוש עד חמישה גיגה-ואט של הספק – כמות המספיקה להפעיל מיליוני בתים.
שילוב אנרגיה בת-קיימא בתשתיות הבינה המלאכותית
הצו מטיל גם דגש על שילוב יעדים סביבתיים בפיתוח תשתיות הבינה המלאכותית. חברות שיקימו פרויקטים חדשים יידרשו להשתמש באנרגיה בת-קיימא וכן להבטיח השפעה מינימלית על מחירי החשמל לציבור. דרישה זו משקפת את החששות הגוברים לגבי ההשלכות הסביבתיות של מרכזי נתונים לבינה מלאכותית, הצורכים היקפי אנרגיה ומים לקירור עצומים.
מגבלות על יצוא טכנולוגיות AI וציוד חיוני
במקביל למהלך זה, משרד המסחר האמריקני החמיר את ההגבלות על יצוא שבבים וטכנולוגיות בינה מלאכותית. הצעד נועד לשמור על יכולות החישוב המתקדמות בידי ארצות הברית ובנות בריתה, תוך הגבלת הגישה למדינות מתחרות. כך, הממשל משלים את המיקוד של הצו המנהלי בהבטחת הביטחון הלאומי, על ידי השארת יכולות הבינה המלאכותית המתקדמות בידיים אמריקאיות.
חשיבות התשתיות המקומיות לשמירה על הביטחון הלאומי
ביידן גם סיפק תמונה רחבה יותר של הקשר בין בינה מלאכותית לביטחון לאומי. צ’הברה הצביע על כך שמערכות הבינה המלאכותית המפותחות כיום כבר מציגות יכולות שעלולות לשמש למטרות עוינות כמו פיתוח נשק או התקפות סייבר. על ידי ריכוז מרכזי נתונים אלו בתוך ארצות הברית, הסיכון שיריבים יגיעו ליכולות מתקדמות אלה מצטמצם משמעותית.
שבחים והשקעות צפויות מתעשיית הטכנולוגיה
תעשיית הטכנולוגיה נרתמת במלוא המרץ לקידום היוזמה הממשלתית. חברות ענק כמו מיקרוסופט, בלאקרוק וסופטבנק כבר הכריזו על השקעות משמעותיות בתשתיות בינה מלאכותית מבוססות ארצות הברית, בהתאם לשאיפת הממשל להובלה טכנולוגית מקומית.
סיכום
תוך התמודדות עם דרישות האנרגיה הגדלות, שיקולים סביבתיים והערכות ביטחוניות, הצו המנהלי של ביידן מניח את היסודות לתשתית בינה מלאכותית איתנה, מאובטחת ובת-קיימא. מהלך זה משקף את מחויבותו של הממשל להבטיח כי ארצות הברית תישאר המובילה העולמית בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות בינה מלאכותית חדשניות.
שאלות ותשובות
מדוע הצו הזה כה משמעותי?
הצו נחוץ כדי לספק את התשתיות והמשאבים הנדרשים להמשיך ולקדם את פיתוח הבינה המלאכותית בארצות הברית, תוך שמירה על ביטחון לאומי ועל קיימות סביבתית.
מהן מטרות היסוד של הצו המנהלי?
היעדים המרכזיים הם הקמת תשתיות בינה מלאכותית איתנות בארצות הברית, עידוד אנרגיות נקיות, חיזוק הביטחון הלאומי והבטחת שליטה על טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות.
כיצד הצו ישפיע על חברות הטכנולוגיה?
החברות יחויבו לרכוש שבבים מתוצרת מקומית ולפעול תחת דרישות סביבתיות וביטחוניות מחמירות. לצד זאת, הן יוכלו ליהנות מתשתיות משופרות ותמיכה ממשלתית.
האם הצו מתייחס לשיקולים סביבתיים?
כן, הצו מדגיש את הדרישה לאנרגיה בת-קיימא ולהשפעה מזערית על מחירי החשמל לציבור עבור תשתיות בינה מלאכותית.
מדוע חשוב לשמור על מעמדה המוביל של ארה”ב בטכנולוגיות?
שמירה על מנהיגות בפיתוח בינה מלאכותית חיונית לתחרותיות הכלכלית, לביטחון הלאומי ולמניעת גישה של מדינות יריבות לטכנולוגיות מפתח אלו.