מזכר לבינה מלאכותית

ביידן מציג ממשק אבטחה לאומית לבינה מלאכותית

הכנסת הבינה המלאכותית לשדה האבטחה הלאומית: חזון אמריקני

בצעד חשוב לקידום מדיניות ממשלתית כוללת בתחום הבינה המלאכותית, הנשיא ביידן הוציא לאחרונה את מזכר האבטחה הלאומית (NSM) הראשון מסוגו בארצות הברית המתייחס לטכנולוגיה זו. המסמך, הנשען על צו נשיאותי קודם בנושא, מניח כי התפתחויות מתקדמות בבינה המלאכותית ישפיעו באופן משמעותי על האבטחה הלאומית והמדיניות החוץ של ארצות הברית בשנים הקרובות.

האיומים העכשוויים של הבינה המלאכותית

מומחי אבטחה מזהירים כי השלכות הבינה המלאכותית על האבטחה הלאומית כבר מורגשות. “אנו רואים יותר ויותר תוקפים המשתמשים בבינה מלאכותית ליצירת התקפות בנפח גבוה ומורכבות רבה יותר, במיוחד בחזיתות ההנדסה החברתית והדזאינפורמציה,” מסבירה מליסה רוצ’י, מנהלת הבינה המלאכותית ב-AppOmni.

שלוש היעדים המרכזיים של המזכר

במרכז המזכר עומדים שלושה יעדים מרכזיים: הבטחת מעמדה של ארצות הברית כמובילה עולמית בפיתוח בטוח של בינה מלאכותית, ניצול יכולות הבינה המלאכותית לצרכי האבטחה הלאומית, וקידום מסגרות ממשל גלובליות לשימוש אחראי בטכנולוגיה זו.

שמירה על יתרון החדשנות האמריקאית

המסמך מתריע כי “היריבים שלנו רוצים להפר את ההובלה האמריקאית בבינה מלאכותית והם נקטו בריגול כלכלי וטכנולוגי בניסיון לגנוב טכנולוגיה אמריקאית.” לפיכך, הגנת החדשנות האמריקאית בתחום הבינה המלאכותית הוגדרה כעדיפות עליונה של קהילת המודיעין.

המכון לבטיחות בינה מלאכותית – שומר הסף

כחלק מהמהלכים המרכזיים, המסמך ממנה באופן רשמי את המכון לבטיחות בינה מלאכותית כנקודת הקשר הממשלתית המובילה מול תעשיית הבינה המלאכותית. המכון יוקם בידי מומחים טכניים ויקיים שיתופי פעולה הדוקים עם סוכנויות האבטחה הלאומית, ובכלל זה הקהילה המודיעינית, משרד ההגנה ומשרד האנרגיה.

דמוקרטיזציה של מחקר הבינה המלאכותית

במטרה לדמוקרטז את מחקר הבינה המלאכותית, המזכר מחזק את התמיכה בתכנית הפיילוט למשאב מחקר לאומי לבינה מלאכותית. יוזמה חשובה זו נועדה להרחיב את יכולות המחקר בתחום מעבר לחברות הטכנולוגיה הגדולות, ולאפשר גם לאוניברסיטאות, ארגוני חברה אזרחית ועסקים קטנים לתרום את חלקם למאמץ המחקרי הלאומי.

מסגרת להערכת סיכונים ביישומי בינה מלאכותית

בנוסף, המזכר מציג את ‘המסגרת לקידום ממשל ובינה מלאכותית וניהול סיכונים לאבטחה לאומית’ – מדריך מקיף ליישום אחראי של יכולות בינה מלאכותית ביישומי אבטחה לאומית. המסגרת מחייבת הליכי הערכת סיכונים קפדניים ואמצעי זהירות נגד הפרות פרטיות, הטיות, אפליה והפרת זכויות אדם.

חתירה לשיתופי פעולה גלובליים

בזירה הבינלאומית, המזכר נשען על הישגים דיפלומטיים אחרונים כמו קוד ההתנהגות הבינלאומי לבינה מלאכותית שגובש במסגרת ה-G7, ההסכמות שהושגו בכנסי Bletchley וSeoul לבטיחות בינה מלאכותית, וההצהרה המדינית שהובילה ארה”ב בנושא השימוש הצבאי בבינה מלאכותית ואוטונומיה – עליה חתמו 56 מדינות.

ממשל ביידן חגג גם ניצחון דיפלומטי נוסף עם אישור ההחלטה הראשונה של העצרת הכללית של האו”ם בנושא בינה מלאכותית, שזכתה לתמיכה פה אחד, כולל מסין.

חיזוק שרשרת האספקה לשבבים

המזכר מדגיש את החשיבות הקריטית של ייצור השבבים לפיתוח יכולות בינה מלאכותית, בהתאם לחוק CHIPS שחוקק לאחרונה. הוא מנחה לנקוט צעדים לחיזוק אבטחת שרשרת האספקה של השבבים, להגברת הגיוון בתחום זה ולהבטחת המובילות האמריקאית בתשתיות המחשוב המתקדמות.

מבט לעתיד: חדשנות אחראית בצל ערכים דמוקרטיים

היוזמה האחרונה הזו משקפת את האסטרטגיה הרחבה של ממשל ביידן-האריס לחדשנות אחראית בסקטור הבינה המלאכותית, תוך התחייבות עמוקה לשמירה על מובילות טכנולוגית אמריקאית לצד כיבוד ערכים דמוקרטיים וזכויות אדם. בעידן שבו הבינה המלאכותית הופכת למרכיב קריטי בזירת האבטחה הלאומית, המזכר החדש מתווה את החזון האמריקני לניהול אחראי וחכם של טכנולוגיה משפיעה זו.

Tags:

השאר תגובה