עובדת בינה מלאכותית

הצצה להיווצרותה של ‘אמא’ – העובדת הווירטואלית המתקדמת

חילול הקודש: בשביל העובדת הווירטואלית המתקדמת

עמא, חברה צעירה וסוערת בתחום הבינה המלאכותית, שואפת להוביל מהפכה בדרך שבה ארגונים מתפקדים. המוצר הדגל שלהם, “אמא” – עובדת בינה מלאכותית רב-תכליתית שנועדה להשתלב בארגונים ולשפר את התפוקה והיעילות. במאמר זה, נצלול לתוך החזון שמניע את עמא ונגלה כיצד הם בונים את “העובדת הווירטואלית המתקדמת” שלהם.

החלום של “אמא” – עובדת הבינה המלאכותית הכוללת

המטרה של עמא ברורה וגדולה: “לחולל מהפכה בארגונים באמצעות בניית עובדת בינה מלאכותית כוללנית”. חזון זה נובע מהאמונה שבינה מלאכותית יכולה לחזק את יכולותיהם של בני אדם במקום להחליף אותם. עובדת הבינה המלאכותית הכוללנית של עמא נועדה לאטמט משימות שגרתיות וחוזרות, ובכך לשחרר את העובדים האנושיים למשימות אסטרטגיות ויצירתיות יותר. היא עושה זאת באמצעות מערכת בינה מלאכותית ייחודית בשם “Agentic AI”, המסוגלת לבצע מגוון רחב של משימות מורכבות באמצעות “פרסונות” – סוכני בינה מלאכותית וירטואליים ייעודיים.

ניסיון העבר מזין את הפיתוח והאסטרטגיה

במהלך העשרים השנה האחרונות, סורוג’יט צ’אטרג’י, מייסד עמא, עבד בחברות טכנולוגיה מובילות כגון גוגל, קוינבייס, אורקל ופליפקארט. בכל אחת מהן, הוא תהה: “למה אנחנו מגייסים את האנשים החכמים ביותר ונותנים להם משימות טריוויאליות?” תהייה זו הובילה אותו לייסד את עמא. תפקידיו הקודמים חיזקו את הידע הטכני שלו בהנדסת תוכנה, למידת מכונה ופרסום ממוחשב, וחשפו אותו לאתגרים עסקיים מורכבים ודרכים לפתור אותם באמצעות בינה מלאכותית.

שותפו של צ’אטרג’י בעמא, סוביק סן, שימש בעבר כסמנכ”ל הנדסה באוקטה ובגוגל. בגוגל, הוא הוביל את הפיתוח של אחד ממערכות למידת המכונה הגדולות בעולם, עם דגש על פרטיות ואבטחה. מומחיותו בבינה מלאכותית היא כוח מניע מרכזי לדיוק ואבטחת מערכת ה-Agentic AI של עמא.

שילוב חכם של למידה מבוזרת ומודלים ייעודיים

עמא משתמשת ביותר ממאה מודלים גדולים של שפה טבעית (LLM), בנוסף למודלים משלה. המודלים הגדולים הכלליים לוקים בחסר בהטמעה בארגונים בשל חוסר ידע ספציפי והתאמה לנתונים והקשרים ייחודיים. עמא פותרת בעיה זו באמצעות טכנולוגיית EmaFusion™ הייחודית שלה – מודל המשלב למעלה ממאה מודלים כלליים ומודלים ספציפיים מותאמים אישית כדי למקסם דיוק, ביצועים ועלות יעילה.

מנוע תהליכים גנרטיבי חדשני

התשובה של עמא לאוטומציית תהליכים שטחית היא מנוע התהליכים הגנרטיבי שלה. המנוע יוצר קוד ארכיטקטורה המגדיר את הסוכנים והדפוסים הנחוצים לביצוע כל משימה. סוכני הבינה המלאכותית משתפים פעולה לביצוע תהליכים מורכבים, כשהם נשענים על יותר מ-200 ממשקים מובנים וממזגים נתונים ארגוניים פנימיים. כך נוצרות “פרסונות” וירטואליות מותאמות אישית ליישומים ותהליכים בתחומים שונים, החל מלשכת עורכי דין ועד למחלקת שירות לקוחות.

פוטנציאל הצמיחה והאתגרים המרכזיים

תעשיות בעלות הפוטנציאל הגבוה ביותר

עמא רואה פוטנציאל צמיחה משמעותי בארגונים בתחומים מוסדרים כמו שירותי בריאות, שירותים פיננסיים וביטוח. בתעשיות אלו, האוטומציה נכשלה בעבר בשל חוסר מוכנות הטכנולוגיה להתמודד עם תהליכים מורכבים. עמא רואה בכך הזדמנות להוביל מהפכה בתחומים אלו באמצעות בינה מלאכותית גנרטיבית.

הגנה על פרטיות ואבטחת מידע

דאגה מרכזית בשימוש בבינה מלאכותית לארגונים היא הסיכון לדליפת מידע. עמא מיישמת תקני אבטחה מובילים כגון SOC 2, ISO 27001 ו-HIPAA, עם סינון אוטומטי של מידע רגיש, ניטור בזמן אמת והצפנת כל המידע. בנוסף, המערכת בודקת זכויות יוצרים כדי למנוע הפרות, ואינה מאמנת מודלים בנתוני ארגון אחד לשירות אחר. עמא גם מציעה אפשרות לפריסה מקומית כך שארגונים יכולים לשמור את נתוניהם בסביבה מאובטחת.

תהליך ההטמעה והמשוב הראשוני

הטמעת עמא בארגונים היא תהליך פשוט. משתמשים עסקיים יכולים להגדיר “פרסונות” של עמא בדקות ספורות באמצעות תבניות מוכנות, לכוונן את התנהגותן דרך הוראות בשפה טבעית, לחבר אותן למקורות המידע והיישומים הארגוניים באמצעות ממשקים מובנים, ואף להוסיף מודלים מותאמים אישית. לאחר מכן, מומחי הארגון יכולים להדריך את הפרסונה במשך מספר שעות על ידי מתן משוב. עמא כבר הוטמעה בארגונים כמו Envoy Global, TrueLayer ו-Moneyview, ובתפקידים אלו היא מבצעת ברמה השווה או עולה על ביצועי אדם.

התמודדות עם אתגרים וציפיות לעתיד

משיכת משקיעים חשובים לעמא

המשקיעים בעמא מעריכים את היכולת של הפלטפורמה שלה לאפשר לארגונים להפיק תועלת אמיתית מבינה מלאכותית אגנטית, לייעל תהליכים ולחסוך עלויות תוך פתיחת ערוצי הכנסה חדשים. בנוסף, צוות הניהול של עמא הוא בעל ניסיון עשיר בתחום הבינה המלאכותית, עם שורשים בחברות מובילות כגון גוגל וקוינבייס. עמא גם ממוקדת באבטחה וציות לתקנים, ומציעה מוצרים ייחודיים ללא תחרות בשוק.

עתיד הבינה המלאכותית בעולם העבודה

המטרה של עמא היא לחולל שינוי מהיר בארגונים ולאפשר לכל עובד לעבוד יותר מהר באמצעות סוכני בינה מלאכותית קלים להפעלה. ‘העובדת הוירטואלית הכוללנית’ שלה יכולה לסייע בתחומים כגון שירות לקוחות, שירות עובדים, שיווק, תפעול הכנסות, תאימות ועוד. עמא מובילה תקופה חדשה של שיתוף פעולה בין עובדים אנושיים לבינה מלאכותית, שבה חדשנות ופריון יבשילו יחדיו.

שאלות נפוצות

כיצד עמא מתמודדת עם איומי אבטחת מידע ודליפות פוטנציאליות?

עמא מיישמת תקנים בינלאומיים מובילים לאבטחת מידע, עם סינון אוטומטי של מידע רגיש, ניטור בזמן אמת והצפנת נתונים. היא גם בודקת זכויות יוצרים כדי למנוע הפרות, אינה מאמנת מחדש בנתוני לקוחות, ומאפשרת פריסה מקומית להגנה מלאה על הנתונים.

מה יתרונות מנוע התהליכים הגנרטיבי של עמא?

המנוע הגנרטיבי יוצר קוד לניהול תהליכים מורכבים באופן אוטונומי, תוך שיתוף פעולה של סוכני בינה מלאכותית שונים ושילוב נתונים ארגוניים, בניגוד לאוטומציית תהליכים שטחית.

כיצד עמא מאפשרת היטמעות ושיפור מהיר בארגונים?

עמא קלה להגדרה עם תבניות מוכנות, שימוש בשפה טבעית לכוונון והדרכה, והיא מתחברת במהירות למקורות המידע והיישומים הארגוניים. לאחר מספר שעות של הדרכה, הפרסונות של עמא יכולות לבצע משימות ברמה גבוהה.

באילו תחומים עמא צופה פוטנציאל גבוה להשפעה?

עמא רואה פוטנציאל גדול בארגונים בתחומים מוסדרים כגון שירותי בריאות, שירותים פיננסיים וביטוח, שבהם האוטומציה לא יושמה כראוי עד כה. עמא יכולה לחולל מהפכה באמצעות בינה מלאכותית גנרטיבית בתחומים אלו.

כיצד עמא שומרת על אבטחה וציות לתקנים בעת השימוש במספר מודלים?

עמא מצטיינת בהיבטי אבטחה וציות, ופועלת לפי תקנים כגון SOC 2, ISO 27001 ו-HIPAA. היא מבצעת סינון אוטומטי של מידע רגיש, ניטור בזמן אמת, הצפנת נתונים ובדיקות זכויות יוצרים על תוצרים, בנוסף לאפשרות פריסה מקומית להגנה מלאה על הנתונים.

Tags:

השאר תגובה