משחקים עם AI

העתיד של פיתוח משחקים עם בינה מלאכותית

הופעתו של AI בתעשיית המשחקים: צעד אל עתיד מרתק בפיתוח משחקים

תארו לעצמכם משחק מוכר ואהוב כמו DOOM, אחד המשחקים הראשונים שהפכו את תעשיית המשחקים לתופעה עולמית. אך הפעם, במקום קוד שנכתב בידי מתכנתים, המשחק מופעל על ידי מערכת בינה מלאכותית (AI) שיוצרת את החוויה בזמן אמת. זוהי התמונה המדהימה שמתארים החוקרים מאחורי GameNGen, מודל AI חדשני שנחשף לאחרונה.

GameNGen: מדמה משחקים בזמן אמת

GameNGen, פרי שיתוף פעולה בין גוגל ואוניברסיטת תל אביב, מסוגל לדמות את DOOM ביותר מ-20 שקופיות לשנייה באמצעות יחידת עיבוד טנסור (TPU) יחידה. במקום שמתכנתים יקבעו את כל פרטי התנהגות המשחק, מערכת ה-AI לומדת ליצור את חוויית המשחק כולה במהלך המשחק עצמו.

הטכנולוגיה שמאפשרת את הפלא

בליבת GameNGen נמצא סוג של AI הנקרא ‘מודל דיפוזיה’, דומה לאלו המשמשים בכלים ליצירת תמונות כגון DALL-E או Stable Diffusion. החוקרים התאימו טכנולוגיה זו לצורך סימולציית משחק בזמן אמת. התהליך כולל שני שלבי הכשרה:

1. סוכן למידת חיזוק (RL), סוג אחר של AI, לומד לשחק את DOOM. מהלכי המשחק שלו יוצרים מאגר נתונים של מצבי משחק, פעולות ותוצאות.

2. מאגר הנתונים משמש להכשרת GameNGen עצמו. המודל לומד לחזות את הפריים הבא על סמך הפריימים הקודמים ופעולות השחקן.

מתגברים על אתגרים טכניים

אחד האתגרים המרכזיים הוא שמירה על עקביות לאורך זמן. כדי למנוע הצטברות של שגיאות קטנות שעלולות לגרום למצבי משחק מוזרים, החוקרים יישמו טכניקת ‘הגברת רעש’ בהכשרה. הם הוסיפו רעש אקראי לנתוני ההכשרה ולימדו את המודל לתקן ולבטל רעש זה, משפרים את האיכות הויזואלית והעקביות הלוגית.

עולמות משחק דינמיים ומותאמים אישית

GameNGen ממוקד כעת בדמיית משחק קיים, אך ארכיטקטורת הליבה שלו מרמזת על אפשרויות מרתקות עוד יותר. בתיאוריה, מערכות דומות יוכלו ליצור סביבות משחק חדשות לחלוטין ומכניקות משחקיות חדשות במהלך המשחק עצמו. המשמעות היא משחקים שמסתגלים ומתפתחים בתגובה לפעולות השחקן בדרכים חדשניות שחורגות מהתבניות הקיימות כיום.

דרך חדשה לפיתוח משחקים

GameNGen אינו יוצא דופן. הוא רק ההישג האחרון בשורה של התקדמויות שמקרבות אותנו לעולם שבו AI לא רק מסייעת בפיתוח משחקים, אלא הופכת להיות תהליך הפיתוח עצמו. דוגמאות נוספות כוללות:

  • World Models (2018) – הדגים כיצד AI יכול ללמוד לשחק משחקים על ידי בניית מודל פנימי של עולם המשחק.
  • AlphaStar (2019) של DeepMind – סוכן AI שפותח במיוחד לשחק את משחק האסטרטגיה StarCraft II.
  • GameGAN (2020) של Nvidia – שיחזר משחקים פשוטים כמו Pac-Man ללא גישה לקוד המקור.
  • Genie ו-SIMA של DeepMind (2023) – יוצרות סביבות משחק ניתנות למשחק מנתונים חזותיים וטקסטואליים.

כל אלה מצביעים על עתיד מפתה שבו עולמות משחק יכולים להתרחב ולהגיב לפעולות השחקן עם ריאליזם ועומק חסרי תקדים. דמיינו משחקי RPG שבכל משחק המסלול ייחודי, משחקי אסטרטגיה עם יריבים מלאכותיים שמסתגלים בדרכים בלתי צפויות, עולמות שמשנים את צורתם בהתאם למסע הדמות שלכם, ודיאלוגים ואינטראקציות שנשמעים ונראים אמיתיים לחלוטין.

חששות של מפתחים מול אופטימיות

אך מתוך ההתלהבות, עלינו להתמודד עם החששות שמעוררת הטכנולוגיה החדשנית הזו בקרב מפתחים ומעצבים. GameNGen ושכמותו מצביעים על עתיד אוטונומי בפיתוח וועיצוב משחקים, שבו מקומם של מפתחים אנושיים עלול להיות מאוים. אף שאנו רחוקים עדיין משלב זה, AI כבר מאיימת כעת לצמצם צוותי פיתוח בכל ענף התוכנה, כולל הגיימינג.

קולות אופטימיים טוענים ששינוי זה יכול לשחרר מפתחים מעבודת שרוול ולאפשר להם להתמקד בעיצוב ברמה גבוהה יותר ובסיפור. לדוגמה, מרקוס הולמסטרום מ-The Gang ציין כי ‘במקום לשבת ולעשות את זה ביד, עכשיו תוכלו לנסות גישות שונות… אם אתם הולכים לבנות הר, תוכלו לעשות סוגים שונים של הרים, ובמהלך הדרך תוכלו לשנות את זה.’

המלחין הפרלמנטרי בוריסלב סלבוב גם מאמין ש-AI יכול לדחוף מלחינים אל מחוץ לאזור הנוחות שלהם ולאפשר להם ‘להתמקד הרבה יותר בעיקר – להיות מלחינים מוכשרים ולחבר יצירות רגשיות ועוצמתיות.’

מצד שני, ג’ס היילנד, אמנית משחקים ותיקה, ציינה: ‘אני מודעת מאוד לכך שאני יכולה להתעורר מחר והעבודה שלי תיעלם.’ חשש דומה מעסיק גם אחרים בתעשייה, שחוששים שהיצירתיות שלהם תצטמצם לתפקיד של ‘האדם שהעבודה שלו היא לתקן’ את התוכן שנוצר על ידי AI.

מפתחים עצמאיים נתקלים באתגרים ייחודיים. בעוד ש-AI עשוי להוריד חסמי כניסה ולאפשר ליותר אנשים להביא רעיונות לחיים, הוא גם מסתכן בהצפת השוק בתוכן זול שנוצר על ידי AI ויקשה על יצירות מקוריות להתבלט. כריס נולס, מפתח מנוע בכיר לשעבר, אזהיר שAI ‘יכול בפוטנציה להחמיר את תופעת שיכפול המשחקים.’

חששות אלה כבר מעוררים התנגדות בתעשייה. האיגוד SAG-AFTRA יזם לאחרונה שביתה במטרה למנוע מסטודיו משחקים להשתמש ב-AI כדי להחליף משתתפים במשחקים.

הדרך קדימה

ברור שהופעתו של AI בתעשיית המשחקים מציבה אתגרים חדשים, אך גם מבשרת עידן חדש של חוויות משחק מרגשות ומותאמות אישית. בעוד שהדרך קדימה אינה ברורה לחלוטין, ברור שגיימינג מונחה AI יהפוך את פיתוח המשחקים לתחום דינמי ומלהיב יותר מתמיד.

השאר תגובה