
בינה מלאכותית גנרטיבית בשירות אבטחה סייברית
הבינה המלאכותית הגנרטיבית: גורם משנה משחק באבטחה הסייברית
תחום האבטחה הסייברית עומד בפני מהפכה עם כניסתה של הבינה המלאכותית הגנרטיבית (GenAI) לזירה. טכנולוגיה זו, המסוגלת ליצור תוכן ממוחשב בדמות טקסט, תמונות, קוד ואף שפה דבורה, מבטיחה לחולל שינוי משמעותי בדרך שבה ארגונים מתמודדים עם איומי אבטחה מתוחכמים. אך כפי שמגלה מחקר חדשני של CrowdStrike, החברה המובילה בתחום האבטחה הסייברית, אימוצה של GenAI בענף זה אינו נטול אתגרים והתלבטויות.
השאיפה לפלטפורמות אינטגרטיביות
הממצאים חושפים כי רוב אנשי המקצוע בתחום האבטחה הסייברית (80%) מעדיפים לקבל את יכולות הבינה המלאכותית הגנרטיבית באמצעות פלטפורמות אבטחה מאוחדות, ולא כפתרונות נפרדים. השילוב החלק של הטכנולוגיה החדשנית עם המערכות הקיימות נתפס כגורם מכריע, שכן רוב המשיבים מבקשים כלים שיתפקדו בהרמוניה עם הסביבה הטכנולוגית הנוכחית בארגון. למעלה משני שלישים (63%) מהמשתתפים אף הביעו נכונות לעבור לספקי אבטחה מתחרים, ובלבד שיוכלו להנות מיכולות GenAI משולבות. הסקר ממחיש את הדרישה הגוברת בענף לפלטפורמות אינטגרטיביות, אשר יפשטו את תהליכי העבודה ויקלו על אימוץ פתרונות חדשניים.
חיוניות הידע המעמיק באבטחה סייברית
צוותי האבטחה מאמינים כי כלי GenAI חייבים להיות מותאמים באופן ספציפי לתחום האבטחה הסייברית, ולא להסתפק במערכות כלליות. שיעור גבוה של 83% מהמשיבים ציינו כי הם לא יסמכו על כלים שיספקו ‘הנחיות לא רלוונטיות או לא יעילות בהקשר של אבטחה’. כאשר 74% דיווחו על חשיפה להפרות אבטחה או חששות ממגרעות אבטחה בשנה וחצי האחרונות, ברור כי למניעת הפרות ניתנת עדיפות גבוהה. המשיבים העדיפו כלים מספקים בעלי מומחיות מוכחת באבטחה סייברית, טיפול באירועים ומודיעין איומים, על פני ספקים עם מובילות כללית בתחום הבינה המלאכותית.
חיזוק המומחים, לא החלפתם
למרות החששות מהשפעת האוטומציה על מקומות עבודה בענפים רבים, הסקר מצביע על חששות מזעריים מהחלפת מומחי אבטחה על ידי בינה מלאכותית. להפך, המשיבים צופים כי GenAI תחזק את עבודת המומחים באמצעות אוטומציה של מטלות חוזרות, הפחתת העומס והשחיקה, חניכה מהירה של כוח אדם חדש וזירוז קבלת החלטות. הפוטנציאל של GenAI לשפר את זרימת העבודה של המומחים הודגש בשימושים המבוקשים ביותר: ניתוח מודיעין איומים, סיוע בחקירות ומנגנוני תגובה אוטומטיים.
תמורה כלכלית גבוהה יותר מעלויות רישוי
עבור ארגונים השוקלים השקעות בכלי GenAI, התמורה הכלכלית הצפויה היא השיקול המרכזי, הרבה לפני עלויות הרישוי או חששות מבלבול סביב מודלים תמחיריים. המשיבים מעריכים שפלטפורמות GenAI מאוחדות יניבו תוצאות מהירות יותר, הודות לחיסכון בעלויות תחזוקה וניהול כלים, הדרכה ממוקדת ופחות אירועי אבטחה. על פי נתוני הסקר, התועלות הצפויות כוללות 31% מייעול עלויות והפעלת כלים יעילים יותר, 30% מירידה במספר אירועי אבטחה, ו-26% מצמצום בזמן הניהול הנדרש.
בקרות בטיחות ופרטיות חיוניות
אימוץ GenAI מוגבל על ידי חששות סביב בטיחות ופרטיות, כאשר 87% מהארגונים כבר מיישמים או מתכננים לאכוף מדיניות אבטחה חדשה לפיקוח על שימוש בכלי GenAI. הסיכונים המרכזיים כוללים חשיפה של נתונים רגישים למודלי שפה גדולים (LLMs) והתקפות עוינות על מערכות GenAI. משתתפי הסקר ממקמים בקרות בטיחות ופרטיות בין היכולות החשובות ביותר הנדרשות מכלי GenAI, וממחישים את הצורך ביישום אחראי ומבוקר של הטכנולוגיה.
מצב האימוץ הנוכחי והדרך להמשך
אימוץ GenAI בתחום האבטחה הסייברית נמצא עדיין בשלבים המוקדמים, אך העניין בטכנולוגיה זו הולך וגובר. 64% מהמשיבים חוקרים בפעילות אפשרויות אימוץ או כבר השקיעו בכלי GenAI, ו-69% מאלה שכרגע בוחנים אפשרויות, מתכננים לרכוש פתרון GenAI בשנה הקרובה. צוותי אבטחה מונעים בעיקר משלוש מטרות עיקריות: שיפור זיהוי ותגובה להתקפות, שיפור יעילות תפעולית והפחתת השפעת מחסור בכוח אדם מומחה.
CrowdStrike מדגישה את החשיבות של גישה מבוססת פלטפורמה, שבה יכולות GenAI משולבות במערכת אבטחה מאוחדת. פלטפורמות כאלה מאפשרות אימוץ הדרגתי, תועלות מדידות ובקרות בטיחות ליישום אחראי. לפי הדוח, “העתיד של GenAI באבטחה סייברית יוגדר על ידי כלים שלא רק מקדמים אבטחה אפקטיבית, אלא גם שומרים על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות ופרטיות נתונים.”
סקר CrowdStrike מסכם וקובע כי “GenAI אינה קלף קסם, אך יש לה פוטנציאל עצום לשיפור תוצאות אבטחה סייברית.” ככל שארגונים יבחנו את אימוצה, הם יעדיפו כלים המשולבים באופן חלק בפלטפורמות קיימות, יספקו זמני תגובה מהירים יותר, ויבטיחו עמידה בתקני בטיחות ופרטיות נתונים מחמירים.
שאלות ותשובות נפוצות
1. מהם היתרונות המרכזיים של אימוץ GenAI באבטחה סייברית?
בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה לשפר את יכולת זיהוי ההתקפות והתגובה אליהן, להגביר את היעילות התפעולית של צוותי האבטחה ולסייע בהתמודדות עם מחסור בכוח אדם מומחה. כמו כן, היא מאפשרת אוטומציה של מטלות חוזרות ומייעלת את זרימת העבודה של מומחי האבטחה.
2. מדוע ארגונים מעדיפים כלי GenAI המשולבים בפלטפורמות אבטחה מאוחדות?
פלטפורמות מאוחדות מאפשרות שילוב חלק של הטכנולוגיה החדשנית עם המערכות הקיימות בארגון, פשטות באימוץ ותועלות מדידות יותר. הן גם מספקות בקרות בטיחות ופרטיות נתונים ליישום אחראי ומבוקר של GenAI.
3. מדוע חשוב שכלי GenAI יפותחו על ידי ספקים עם מומחיות ספציפית באבטחה סייברית?
צוותי אבטחה אינם סומכים על מערכות כלליות שאינן מספקות הנחיות רלוונטיות ויעילות לתחום האבטחה. הם מעדיפים כלים מספקים בעלי ניסיון מוכח בטיפול באירועים, מודיעין איומים ופרקטיקות אבטחה מתקדמות.
4. מה הם החששות המרכזיים הקשורים לאימוץ GenAI במערכי אבטחה?
החששות העיקריים נוגעים לסיכונים של חשיפת נתונים רגישים למודלי שפה גדולים, התקפות עוינות על מערכות GenAI וצורך באכיפה של בקרות בטיחות ופרטיות נתונים מחמירות. רבים גם חוששים שהכלים לא יספקו המלצות אבטחה מתאימות.
5. מה הם השיקולים העיקריים של ארגונים בבחינת השקעות בכלי GenAI?
הגורם המרכזי הוא התמורה הכלכלית הצפויה והיכולת להוכיח תשואה על ההשקעה. עלויות הרישוי הן משניות לפוטנציאל לחיסכון בעלויות ניהול, הפחתת אירועי אבטחה ותפעול יעיל יותר של צוותי אבטחה.