­
קלארנה ובינה מלאכותית

קלארנה מובילה שינוי עם בינה מלאכותית

Klarna ומהפכת הבינה המלאכותית: יתרונות וחששות

הענקית הפיננסית הסקנדינבית קלארנה הולכת צעד נוסף קדימה בהטמעת הבינה המלאכותית (AI) בפעילותה העסקית. בצעד חסר תקדים, החברה מתכוונת לצמצם את כוח האדם שלה באופן דרמטי, תוך הסתמכות על טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות לשיפור היעילות התפעולית.

הרצון לחיסכון והתייעלות

סבסטיאן סימיאטקובסקי, מנכ”ל קלארנה, חשף כי החברה שואפת לכוח עבודה “מכוון” של כ-2,000 עובדים בלבד – ירידה תלולה מ-5,000 העובדים שהעסיקה בשיאה. תהליך הצמצום כבר החל, עם הפחתה ל-3,800 עובדים במהלך השנה החולפת, רובם באמצעות פרישה טבעית ולא פיטורים המוניים.

הבינה המלאכותית כמנוע צמיחה עתידי

המפתח לחיסכון המשמעותי הזה טמון בהטמעה נרחבת של פתרונות בינה מלאכותית, בעיקר בתחומי השיווק ושירות הלקוחות. לדברי סימיאטקובסקי, ‘לא רק שנוכל לעשות יותר עם פחות, אלא נוכל לעשות הרבה יותר עם פחות.’ הוא מאמין כי באמצעות הפעלת בינה מלאכותית בתחומים אלו, קלארנה תוכל לשמר ואף לשפר את פעילותה העסקית עם צוות קטן יותר.

הכנה לגיוס הון ראשוני

ההשקעה של קלארנה בבינה המלאכותית מגיעה בעיתוי אסטרטגי, כשהיא מתכוננת לגיוס הון ראשוני (IPO) צפוי. לאחר תקופה מאתגרת שבה שוויה ירד מ-46 מיליארד דולר ב-2021 ל-6.7 מיליארד דולר בשנה שעברה, החברה מקווה להתאושש באמצעות הצגת יתרונות הבינה המלאכותית, כולל כפל ההכנסה לעובד מכ-400,000 דולר לכ-700,000 דולר.

חששות חברתיים וכלכליים

למרות הפוטנציאל העצום של הבינה המלאכותית, סימיאטקובסקי מכיר בהשלכות החברתיות הרחבות של ההתקדמות המהירה של הטכנולוגיה הזו. בראיון לרשת BBC, הוא קרא לממשלות לשקול דרכים חלופיות לתמוך באלה שייפלטו מעבודתם בגלל הבינה המלאכותית, וטען כי ציפייה לצמיחת משרות חדשות היא ‘פשטנית מדי’.

הערותיו של המנכ”ל משקפות חששות גוברים מהפוטנציאל של הבינה המלאכותית להפוך על פיה את שוק העבודה בקנה מידה עצום. דו”ח אחרון של המכון לחקר מדיניות ציבורית (IPPR) בבריטניה אזהיר כי בתרחיש הגרוע ביותר, עד 8 מיליון משרות בבריטניה לבדה עלולות להיעלם בגלל אוטומציה של בינה מלאכותית. הדו”ח הדגיש את הצורך במדיניות פרו-אקטיבית לניהול מעבר זה ולהבטחת חלוקה שוויונית של ההטבות הכלכליות של הבינה המלאכותית.

מגמה עולה: חברות מחליפות כוח אדם בבינה מלאכותית

קלארנה אינה לבד במסעה לחיסכון באמצעות בינה מלאכותית. אפליקציית הלימוד דואולינגו (Duolingo) עורר לאחרונה כותרות לאחר שפיטרה מתרגמים אנושיים לטובת חלופות של בינה מלאכותית, ספגה ביקורת נרחבת. מגמה זו של החלפת כוח אדם בבינה מלאכותית צפויה להתגבר ככל שהטכנולוגיה תתקדם, מה שמציב אתגרים משמעותיים לעובדים ולמקבלי ההחלטות כאחד.

Tags:

השאר תגובה