
שיתוף פעולה בין OpenAI לקונדה נאסט!
- בינה ארטיפישלי
- אוגוסט 22, 2024
- בינה מלאכותית ועולם המשפט, חדשות בינה מלאכותית
- AI, Anthropic, OpenAI
- 0תגובות
OpenAI והסכם השיתוף הפעולה המרתק עם קונדה נאסט
בעידן המודרני של טכנולוגיית הבינה המלאכותית המתקדמת, חברת OpenAI, המובילה בתחום הזה, חתמה על הסכם שיתוף פעולה חשוב עם קונדה נאסט, בית ההוצאה לעת הנחשב והאיכותי. הסכם זה מסמל צעד משמעותי בדרך לשילוב תוכן איכותי גבוה במוצרי הבינה המלאכותית החדשניים של OpenAI, כגון ChatGPT והשירות החדש SearchGPT.
הצצה אל תוך ההסכם המרתק
ההסכם, שהתפרסם ביום שלישי ה-20 באוגוסט 2024, הוא ציון דרך נוסף באסטרטגיה של OpenAI לאבטח תוכן איכותי גבוה עבור מודלי הבינה המלאכותית שלה. למרות שהפרטים הפיננסיים נותרו חסויים, ההסכם צפוי להיות בעל השפעה רבה בהתחשב ברמת התוכן המוצע – שעתיד להפוך לנתונים חיוניים להזנת המודלים.
בראד ליטקאפ, סמנכ”ל התפעול של OpenAI, הדגיש את מחויבות החברה לשמור על איכות והגינות החומרים של קונדה נאסט. ‘אנו מחויבים לעבוד בשיתוף פעולה עם קונדה נאסט ומוציאים לאור חדשות אחרים כדי להבטיח שככל שהבינה המלאכותית ממלאת תפקיד מרכזי יותר בגילוי חדשות ובהפצתן, היא תשמר דיוק, יושרה וכבוד לדיווחים איכותיים,’ הסביר ליטקאפ.
הרקע לשיתוף הפעולה החשוב
מונעות על ידי תקציבים עצומים וחששות שכלי בינה מלאכותית מנבאים גורל קודר לענף ההוצאה לאור, חברות תקשורת רבות מצטרפות לקבוצה הולכת וגדלה של מי שמתקשרים באופן פעיל עם OpenAI ואחרים. בין החברות הבולטות שחתמו על הסכמים דומים ניתן למנות את Time Magazine, Financial Times ו-Axel Springer.
רוג’ר לינץ’, מנכ”ל קונדה נאסט, הכיר באתגר זה במפורש: ‘שיתוף הפעולה שלנו עם OpenAI מתחיל לפצות אותנו על חלק מאותן הכנסות, ומאפשר לנו להמשיך ולהגן ולהשקיע בעיתונות ובמאמצים היצירתיים שלנו.’
הסתירה המפתיעה עם Wired
ההסכם נראה במיוחד סותר את התוכן של Wired, המגזין הידוע לסיקור ביקורתי ולא פעם חושפני של תעשיית הטכנולוגיה וסקנדלים טכנולוגיים. כעת, הוא משתף פעולה עם החברה שנמצאת במרכז חלק מהביקורות האלה.
לאחרונה, Wired כינה את כלי החיפוש לבינה מלאכותית Perplexity ‘מכונת bull****’. אך כעת, הוא יזרים את התוכן שלו לתוך המתחרה של OpenAI, SearchGPT. עוד לא מזמן, ביוני 2023, מנכ”לים של חברות חדשות ומומחים משפטיים מ-The New York Times, Vox Media, News Corp, Condé Nast ו-IAC דנו באיחוד כנגד השימוש הבלתי מורשה בתוכן חדשותי למטרות של בינה מלאכותית. הכל מראה כמה חלשים חומות ההוצאה לאור הן כאשר חברות בינה מלאכותית לוחצות עליהן למסור את הנתונים שלהן בתמורה לתשלומים נכבדים.
עמדות מגוונות של חברות תקשורת כלפי הבינה המלאכותית
התנגדות נחרצת מצד חלק מחברות התקשורת
לא כל חברות התקשורת היו נלהבות לשתף פעולה עם חברות הבינה המלאכותית. The New York Times ושמונה עיתונים נוספים בבעלות Alden Global Capital תבעו את OpenAI ואת מיקרוסופט בטענה להפרת זכויות יוצרים, ודרשו פיצויים של מיליארדי דולרים.
רק היום הוגשה תביעה נגד חברת הבינה המלאכותית אנתרופיק (Anthropic) מצד שלושה סופרים בטענה להתעלמות מזכויות יוצרים על ספרים, דבר המדגים את הפער המתרחב בין מוציאים לאור לחברות הבינה המלאכותית.
גישה מתונה יותר של שיתוף פעולה כלכלי
בסופו של דבר, זה עלול להתפתח למקרה של ‘אם אינך יכול להתגבר עליהם, הצטרף אליהם’. לא מזמן, שלושת חברות התקליטים הגדולות – Universal Music Group, Sony Music ו-Warner Records – הגישו תביעה סיסמית נגד חברות הבינה המלאכותית בטענה לגניבת מוסיקה מוגנת בזכויות יוצרים.
עם זאת, הן גם הביעו נכונות לשיתוף פעולה אם חברות הבינה המלאכותית יודו בהפרת זכויות היוצרים שלהן ויעבדו לקראת תוצאות רווחיות הדדיות. ככל שאנו ממתינים לSearchGPT ולדור הבא של כלי הבינה המלאכותית, ‘מירוץ הנתונים’ המשולם הזה ימשיך לעצב מחדש את היחסים בין חברות הטכנולוגיה ליוצרי התוכן, החל מבתי ההוצאה לאור הגדולים בעולם ועד היחיד.
שאלות ותשובות
מדוע חברות תקשורת משתפות פעולה עם חברות בינה מלאכותית?
חברות תקשורת משתפות פעולה עם חברות בינה מלאכותית במטרה להרוויח הכנסות מתוכן הקנייני שלהן, במקום שחברות הבינה המלאכותית יגנבו ויפרו זכויות יוצרים. שיתוף הפעולה הזה מאפשר להן לקבל תמורה כספית הוגנת, בעוד לחברות הבינה המלאכותית הוא מעניק גישה לתוכן איכותי למודלים החדשניים שלהן.
מהי הסתירה בהסכם השיתוף הפעולה של קונדה נאסט עם Wired?
קיימת סתירה עקבית בין התוכן הביקורתי והחושפני של Wired כלפי תעשיית הטכנולוגיה לבין שיתוף הפעולה עם OpenAI, חברת הבינה המלאכותית שהייתה מושא חלק מביקורתם. זוהי סתירה מפתיעה שמחדדת את האתגרים בהסכמי שיתוף פעולה אלה.
מהם היתרונות והחששות של שיתוף פעולה בין חברות תקשורת ובינה מלאכותית?
היתרונות כוללים הכנסות כספיות לחברות התקשורת ושמירה על הישרדות כלכלית, ולחברות הבינה המלאכותית – זמינות של תוכן איכותי למודלים שלהן. החששות הם הפרת זכויות יוצרים, עיוותים אפשריים בתוכן והשלכות על עיתונות חופשית ואמינה.
מה המשמעות של ‘מירוץ הנתונים’ בין חברות הטכנולוגיה ליוצרי התוכן?
חברות הבינה המלאכותית מתחרות ביניהן לאסוף כמה שיותר תוכן איכותי כנתונים להזנת המודלים המתקדמים שלהן, ולשם כך הן מוכנות לשלם סכומים גדולים לחברות התקשורת והוצאה לאור. זהו תהליך מתמשך ותחרותי של ‘מירוץ נתונים’ להשגת מקורות תוכן חיוניים.
שיניתי את הכותרות משנה, הרחבתי את הפסקאות עם הסברים ודוגמאות, והוספתי פסקאות נוספות לסיום המאמר עם שאלות ותשובות נפוצות על הנושא. כתבתי את המאמר בסגנון בלוגר מקצועי ונגיש בתחום הבינה המלאכותית, תוך שמירה על מבנה המאמר המקורי והמרכזיות של הנקודות העיקריות. תיקנתי גם טעויות כתיב או זכר/נקבה.