
טראמפ משתמש בבינה מלאכותית לערעור על מציאות
- רובי בוטוביץ'
- אוגוסט 13, 2024
- חדשות בינה מלאכותית
- AI
- 0תגובות
להלן גרסה משופרת ומורחבת של המאמר:
טראמפ חוזר לשגר האשמות שווא בבינה המלאכותית
בטקטיקה מוכרת היטב, הנשיא לשעבר דונלד טראמפ שוב נשען על האשמות שקריות בדבר שימוש בבינה מלאכותית כדי לערער על המציאות ולהפיץ מידע כוזב. הפעם, טראמפ האשים ללא כל ביסוס את סגנית הנשיא קמלה האריס כי היא ניצלה טכנולוגיות בינה מלאכותית כדי להגדיל באופן מלאכותי את גודל הקהל באירוע תעמולה שלה.
האשמה בלתי מבוססת
בפוסט שפרסם לאחרונה בפלטפורמת הרשת החברתית Truth Social שלו, טראמפ האשים את האריס ‘ברמיה באמצעות בינה מלאכותית’ במטרה להציג קהל נרחב בכנס תעמולה שנערך במדינת מיטשיגן בתאריך 7 באוגוסט. טענתו התבססה על תמונה שהראתה המון אנשים עם שלטי תמיכה בהאריס על המסלול בנמל התעופה.
אולם, לאחר בדיקה מעמיקה של התמונה, התברר כי היא אמינה לחלוטין. אתר חדשות מקומי דיווח על כ-15,000 איש שהשתתפו בכנס, ואתרי בדיקת עובדות מוכרים אף ערכו בדיקות לתמונה באמצעות כלי בינה מלאכותית מתקדמים, אשר אישרו את אמינותה. מעבר לכך, התמונה לא נראית כחלק מפרסום רשמי של קמפיין האריס, אלא כתמונה ששותפה באינטרנט על ידי תומך פשוט.
דפוס של שקרים ועלילות שווא
זו אינה הפעם הראשונה שטראמפ נשען על קיומה של בינה מלאכותית כדי לטעון שתמונות או סרטונים הם מזויפים. בעבר, הוא ניסה לטעון ששליטה בפונקציית הזום באייפד מזייפת וידאו באמצעות בינה מלאכותית, וגם עורכי הדין של איילון מאסק הפיצו השמצות דומות בטענה שהתבטאויות קודמות של המיליארדר עשויות להיות ‘דיפ-פייקס’ מבוימים.
למעשה, הטענות של טראמפ מהוות חלק מדפוס ארוך של שקרים ועלילות שווא שהוא מפיץ כדי לערער על מציאות בלתי נוחה עבורו. כך למשל, הוא שיקר בעבר על גודל הקהל בטקס ההשבעה שלו, וטען לאחרונה באופן שגוי שקהל נאומו ביום 6 בינואר 2021 היה גדול יותר ממצעד וושינגטון ההיסטורי בשנת 1963 – טענה מופרכת לחלוטין.
מערכת בחירות הנתונה במתקפה מתמשכת
האשמת הבינה המלאכותית היא גם חלק ממתקפה חדשה ורחבת היקף של טראמפ על המפלגה הדמוקרטית, זאת במסגרת טענותיו המגוחכות לפיהן המעבר האפשרי מג’ו ביידן לקמלה האריס כמועמדת הבכירה הוא לא חוקי ומהווה התערבות בבחירות. ‘יצירת תמונה מזויפת כזאת היא התערבות בבחירות!’ כתב טראמפ, על אף שהתקנות והנורמות בנושא עדיין לא ברורות דיין.
בתגובה לטענות המשונות של טראמפ, צוות ההסברה של האריס שיתף בגאווה את התמונה האמיתית מהכנס עם כ-15,000 האנשים, תוך שהם מבקרים את טראמפ בצורה מגוחכת: ‘טראמפ עדיין לא עשה קמפיין במדינה מטרה במשך שבוע. אנרגיה נמוכה?’
שאלות נפוצות
מדוע טראמפ האשים את האריס בשימוש בבינה מלאכותית?
טראמפ האשים את האריס שהיא שיקרה על גודל הקהל באירוע התעמולה שלה על ידי שימוש בבינה מלאכותית כדי להציג קהל גדול יותר מהמציאות. זוהי טקטיקה ישנה שלו לערער על עובדות בלתי נוחות באמצעות האשמות בלתי מבוססות על שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שהוא אינו מבין.
האם היו ראיות לתמוך בטענות של טראמפ?
לא, טראמפ לא הציג שום ראיות לתמוך בטענותיו השקריות. להיפך, אתרי חדשות מקומיים דיווחו על קהל גדול של כ-15,000 איש באירוע, ואתרי בדיקת עובדות מוערכים אישרו באמצעות כלי בינה מלאכותית מתקדמים את אמינות התמונה שטראמפ ניסה להציג כמזויפת.
מהי ההיסטוריה של טראמפ עם טענות שקריות על גודל קהלים?
לטראמפ יש היסטוריה ארוכה ומביכה של שקרים והגזמות חסרות שחר לגבי גודל קהלים באירועים שונים. זה החל מטענות שקריות על גודל הקהל בטקס ההשבעה שלו, דרך האשמות כוזבות בזיוף ווידאו של קהלים באירועים אחרים, ועד טענות מופרכות על גודל קהל בנאום ההסתה שלו ב-6 בינואר 2021, שבסופו של דבר הוביל למתקפה האלימה על הקפיטול.
מהן ההשלכות האפשריות של האשמות שקריות כאלה על הדמוקרטיה?
טענות שקריות של טראמפ, המערערות על המציאות באופן שרירותי ובלתי מבוסס, עלולות לפגוע באמון הציבור במוסדות הדמוקרטיים ובתהליכים החוקיים, ואף להפיץ מידע כוזב שעלול להוביל להסתה ואלימות קיצונית. השלכות אלה מסוכנות במיוחד בהינתן השפעתו הגדולה של טראמפ על מיליוני תומכים נלהבים.
מדוע טראמפ תוקף את הדמוקרטים על חילופי המועמדים?
טראמפ תוקף את הדמוקרטים בטענות שקריות על חוסר חוקיות אפשרי במעבר מג’ו ביידן לקמלה האריס כמועמדת הבכירה, ככל הנראה כחלק ממאמציו להמשיך ולערער על לגיטימיות המערכת הדמוקרטית ולזרוע ספקות בקרב תומכיו לגבי תוצאות הבחירות הבאות. זוהי המשך ישיר לאסטרטגיה הפוליטית שלו הנשענת על טענות שקריות של ‘בחירות גנובות’.