מעבדה לבינה מלאכותית

בריטניה פותחת מעבדה להגנת סייבר ובינה מלאכותית

בינה מלאכותית – האיום החדש במרוץ החימוש הקיברנטי

בעידן הדיגיטלי המתקדם, איומים חדשים ומורכבים צצים על פני הנוף הביטחוני. ממשלת בריטניה מבינה כי הטכנולוגיה של בינה מלאכותית יכולה לשמש כלי חדשני להגנה על האזרחים והמערכות הלאומיות, אך בו בזמן היא גם מהווה איום פוטנציאלי בידי כוחות עוינים. לפיכך, הממלכה המאוחדת נערכת להקמת מעבדה חדשה שתתמקד בהערכת איומי הבינה המלאכותית ובפיתוח אמצעי הגנה מפניהם.

הקמת המעבדה למחקר אבטחת בינה מלאכותית

המעבדה למחקר אבטחת בינה מלאכותית (LASR) היא יוזמה חדשנית שמטרתה לאגד מומחים מהתעשייה, האקדמיה והממשלה תחת קורת גג אחת. עם תקציב ראשוני של יותר מ-8 מיליון ליש”ט, המעבדה תוכל לחקור ולהעריך את ההשלכות המגוונות של בינה מלאכותית על הביטחון הלאומי של בריטניה ובנות בריתה.

מרוץ החימוש של בינה מלאכותית

בנאום מרכזי בוועידת ההגנה הקיברנטית של נאט”ו, הציג קנצלר הדוכסות של לנקסטר תמונה מטרידה של ‘מרוץ החימוש של בינה מלאכותית’. לדבריו, ‘נאט”ו חייבת להמשיך ולהתאים את עצמה לעולם של בינה מלאכותית, כי ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, גם האיום מתפתח’. הוא הזהיר כי ‘מלחמת הסייבר היא עכשיו מציאות יומיומית, שבה ההגנות שלנו נמצאות במבחן מתמיד’.

מודל “מזרז” לשיתופי פעולה

במטרה לקדם שיתופי פעולה רחבים, המעבדה החדשה תפעל תחת מודל “מזרז” המיועד למשוך השקעות נוספות ושותפים מהתעשייה. בין השותפים המרכזיים נמנים ה-GCHQ, המרכז הלאומי לאבטחת סייבר, מעבדת המדע והטכנולוגיה של משרד ההגנה, ומוסדות אקדמיים יוקרתיים כמו אוניברסיטת אוקספורד ואוניברסיטת קווינס בבלפסט.

איום ממשי מצד רוסיה

בדבריו, הזהיר הקנצלר במפורש מפני פעילותה של רוסיה בתחום הסייבר והבינה המלאכותית. ‘אל תהיו בספק: הממלכה המאוחדת ואחרים עוקבים אחר רוסיה. אנחנו יודעים בדיוק מה הם עושים, ואנחנו מונעים את התקפותיהם בפומבי ומאחורי הקלעים’, אמר. הוא הוסיף כי פוטין ‘מנסה להרתיע את התמיכה שלנו באוקראינה באמצעות איומיו. הוא לא יצליח’.

ניצול בינה מלאכותית לפעילות קיברנטית זדונית

החשש מפני ניצול בינה מלאכותית לצרכים עוינים אינו תיאורטי בלבד. לדברי הקנצלר, ‘בשנה שעברה ראינו לראשונה את ארצות הברית מאשימה בפומבי מדינה בשימוש בבינה מלאכותית כדי לסייע בפעילות קיברנטית זדונית שלה’, בהתייחסו לניסיונות של צפון קוריאה לנצל בינה מלאכותית לפיתוח תולעות והתקפות סריקת חולשות.

סטיפן דות’י, שר לענייני אירופה, אמריקה הצפונית והשטחים הבריטים בחו”ל, הדגיש את הצד הכפול של טכנולוגיית הבינה המלאכותית: ‘לבינה המלאכותית יש פוטנציאל עצום. כדי להבטיח שתישאר כוח לטובה בעולם, אנחנו צריכים להבין את האיומים וההזדמנויות שלה’.

יוזמות נוספות להגנה קיברנטית

מלבד הקמת המעבדה החדשה, בריטניה נוקטת צעדים נוספים כדי לחזק את ההגנה הקיברנטית שלה. היא משיקה פרויקט תגובה לאירועים חדש בשווי מיליון ליש”ט כדי לשפר את שיתופי הפעולה עם בנות ברית, ומקדמת חקיקה ורפורמות נוספות בתחום זה.

מהלכים אלה ממחישים את החשיבות הרבה שממשלת בריטניה מייחסת להגנה מפני איומי הסייבר והבינה המלאכותית. בעולם המשתנה במהירות, הממלכה המאוחדת מבינה כי עליה להישאר צעד אחד לפני האיומים החדשים כדי להגן על האזרחים והמערכות שלה.

Tags:

השאר תגובה