חזון Unlearn AI

אינטגרציה של בינה מלאכותית בניסויים קליניים

בינה מלאכותית משנה את תהליכי המחקר הקליני: חזונה של Unlearn תחת הנהגה חדשה

סטיב הרן, המנכ”ל החדש של Unlearn.AI, הוא דמות מוכרת בתעשיית המחקר והפיתוח הפרמצבטית, עם ניסיון עשיר של יותר מ-25 שנה בתפקידי ניהול בכירים. מתוקף עברו המפואר בחברות מובילות כמו WCG, Bioclinica, ERT, Icon Development Solutions, Covance, MDS Pharma Services ו-Inveresk Research, הרן נחשב כמנוע צמיחה ארוכת טווח, מוביל אסטרטגי וממריץ הרחבת תיק המוצרים.

Unlearn.AI, החברה אותה הוא מוביל כעת, נמצאת בחזית הפיתוח של טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות שנועדו להתמודד עם חוסר היעילות בתחום הרפואה. באמצעות התאומים הדיגיטליים החדשניים שלה – מודלים וירטואליים של מטופלים המונעים על ידי הפלטפורמה של Unlearn, החברה שואפת לייעל את התהליך הקליני ולקדם את הרפואה המדויקת, תוך שהיא מתווה חזון לשינוי הרפואה למדע חישובי.

מעבר חלק לתפקיד המנכ”ל

במעבר לתפקיד המנכ”ל בUnlearn.AI, לאחר שכיהן כסמנכ”ל המסחרי, הרן מצא את התהליך חלק ומייחס זאת לאנשי החברה ותרבותה. סדרי העדיפויות הראשוניים שלו כוללים יישור קו לגבי מטרות האסטרטגיות, המשימה והחזון של החברה, תוך חיזוק והרחבת הצוות הניהולי סביבו. ככל שUnlearn ממשיכה לצמוח ומאמצת מודל עסקי מסחרי, הרן מתכנן להוסיף תפקידים חדשים ואנשי צוות נוספים במהלך 2025.

הבאת פרספקטיבה מתעשיית התרופות

עם רקע עמוק בתעשיית התרופות, הרן מביא פרספקטיבה ייחודית וקבוצת אסטרטגיות ל-Unlearn.AI. בזמן שמשימת החברה וחזונה נותרים ללא שינוי – שיפור הניסויים הקליניים באמצעות בינה מלאכותית וטכנולוגיה, הרן מאתגר את הצוות לנעול את נעליהם של הלקוחות ולהתמודד באופן ישיר יותר עם הניסוי והטעות ברפואה. גישה זו, הממוקדת בלקוח, נועדה להקל על הנטל ונקודות הכאב שלקוחות Unlearn חווים, רבים מהם לא היו חשופים לניסויים קליניים בשל התמקדותם בבינה מלאכותית או למידת מכונה.

טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים בניסויים קליניים

Unlearn הייתה חלוצה בשילוב טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים בניסויים קליניים. בהקשר זה, מודלי ה-AI של החברה מייצרים תאום דיגיטלי אישי לכל מטופל לפני שהוא מוקצה באופן אקראי לניסוי. כל תאום דיגיטלי מנבא את תוצאות הבריאות העתידיות של הפרט תחת פלצבו, ללא קשר להקצאתו בפועל בניסוי. טכנולוגיה זו מאפשרת לחוקרים לערוך ניסויים מרשימים עם פחות משתתפים ולוח זמנים מצומצם יותר בהשוואה לתהליך הניסוי המסורתי.

הרן מדגיש את החשיבות במיצוי השימוש בטכנולוגיית התאומים הדיגיטליים בניסויים קליניים כדי להפעיל מחקרים, להפחית טעויות, לצמצם את מספר המשתתפים בניסוי ולהוריד את העלויות הכוללות. עם זאת, הוא מכיר בכך שכל תחום טיפולי דורש גישה מותאמת אישית, דבר שהוביל את Unlearn לפתח מודלים ספציפיים למחלות המאומנים על נתונים ברמת המטופל כדי לחזות כיצד תשתנה בריאותו של המשתתף לאורך זמן.

שינוי נוף המחקר הקליני באמצעות תאומים דיגיטליים מונעי בינה מלאכותית

בהסתכלות קדימה, הרן מאמין שטכנולוגיית התאומים הדיגיטליים מונעת בינה מלאכותית תשנה את נוף המחקר הקליני בשנים הקרובות. ככל שחברות התרופות מחפשות דרכים להכניס חדשנות לתהליכי המחקר שלהן כדי לזרז קבלת החלטות ולהביא תרופות לשוק במהירות, הן פונות להתקדמויות כמו בינה מלאכותית. עם זאת, הרן מכיר בכך שהתעשייה עדיין נמצאת בקטגוריית “המפגרים” בעקומת האימוץ, ורבות מהחברות עדיין נרתעות מלקחת את הסיכון המחושב של שילוב טכנולוגיה חדשה בתהליך שנותר ללא שינוי במשך עשרות שנים.

ביטול הניסוי והטעות ברפואה

משימתה של Unlearn היא לבטל את הניסוי והטעות ברפואה, והרן רואה את תפקיד הבינה המלאכותית בתחום הבריאות משתנה באופן משמעותי בעשור הקרוב. בעוד חברות תרופות נוטות להיות זהירות יותר באימוץ חידושים חדשים, ומעדיפות טכנולוגיה מנוסה ובדוקה, חלקן כבר משתמשות בחידושים חדשים. הרן מאמין שכל התעשייה תאמץ את הבינה המלאכותית בקלות רבה יותר ותסתמך על הטכנולוגיה בפרוטוקולים במהלך העשור הקרוב.

שינוי דגש ואימוץ שלמות הנתונים

מאז הראיון האחרון של הרן עם צ’ארלס פישר, דגשי Unlearn השתנו במקצת בשנת 2025. החברה משלבת את הלקוחות שלה בפלטפורמה ובמוצרים שלה, ומבטיחה שלמות נתונים מלאה בזמן שהיא משתמשת בנתונים סודיים ברמת המטופל כדי לאמן את מודלי התאומים הדיגיטליים הספציפיים למחלות שלה, המנבאים את תוצאות הבריאות העתידיות של כל מטופל. באמצעות גישה זו, Unlearn שואפת להבין טוב יותר את האתגרים שמניסויים קליניים מציבים ולפתח פתרונות כדי לבטל את הניסוי והטעות ברפואה.

ציוני דרך והשפעה על השוק

תחת הנהגתו של הרן, Unlearn שואפת להשיג מספר ציוני דרך משמעותיים. ברמה המקרו, המטרה היא לשפר כל ניסוי קליני באמצעות טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים. ברמה המיקרו, הרן מקווה שרופאים יתפסו את Unlearn כשותפת העדיפה להפקת תאומים דיגיטליים ויכללו את פתרונות החברה בתוכניות פיתוח הניסויים הקליניים שלהם מלכתחילה. כאשר חברות רבות מכירות בכוחם של התאומים הדיגיטליים ומביעות עניין ליצור אותם, Unlearn ממוקמת היטב כדי לסייע בביצוע יעיל של הטכנולוגיה.

טיפוח חדשנות וכדאיות מסחרית

ככל שUnlearn נכנסת לשלב הצמיחה הבא, הרן מתכנן לטפח תרבות של חדשנות תוך שמירה על הכדאיות המסחרית של פתרונות הבינה המלאכותית שהחברה מביאה לשוק. לאחר שנים של התמקדות במחקר ופיתוח, Unlearn עוברת כעת לשלב שהרן מכנה “מוצר-ראשון, ביצוע-מסחרי”. המטרה היא להמשיך ולצמוח בעקומת האימוץ של השוק ולבנות מוצרים חזקים שהלקוחות לא רק זקוקים להם, אלא גם רוצים להשתמש בהם כדי להתמודד באופן יעיל עם האתגרים שהם חווים בניסויים הקליניים שלהם.

שאלות נפוצות

1. מהו תאום דיגיטלי בהקשר של ניסויים קליניים?

במסגרת ניסויים קליניים, מודלי ה-AI של Unlearn מייצרים תאום דיגיטלי אישי לכל מטופל לפני שהוא מוקצה באופן אקראי לניסוי. כל תאום דיגיטלי מנבא את תוצאות הבריאות העתידיות של הפרט תחת פלצבו, ללא קשר להקצאתו בפועל בניסוי.

2. כיצד טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים תורמת לניסויים קליניים?

טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים מאפשרת לחוקרים לערוך ניסויים מרשימים עם פחות משתתפים ולוח זמנים מצומצם יותר בהשוואה לתהליך הניסוי המסורתי. היא גם עוזרת להפחית טעויות, לצמצם את מספר המשתתפים בניסוי ולהוריד את העלויות הכוללות.

3. מהי משימתה של Unlearn?

משימתה של Unlearn היא לבטל את הניסוי והטעות ברפואה באמצעות ניצול בינה מלאכותית וטכנולוגיית תאומים דיגיטליים כדי לייעל ולשפר ניסויים קליניים.

4. כיצד Unlearn מתכננת לטפח חדשנות וכדאיות מסחרית?

Unlearn עוברת לשלב של “מוצר-ראשון, ביצוע-מסחרי”, ומתמקדת בבניית מוצרים חזקים שהלקוחות רוצים להשתמש בהם. החברה שואפת להמשיך ולצמוח בעקומת האימוץ של השוק תוך שמירה על תרבות של חדשנות.

 

Tags:

השאר תגובה